Janssen mist NAC door schorsing

31 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen mist zaterdag de thuiswedstrijd van Vitesse tegen NAC. De begaafde middenvelder kreeg zondag in het duel met PEC Zwolle (2-1 winst) een gele kaart van de Belgische arbiter Johan Verbist en is daardoor automatisch voor één duel geschorst.

Janssen was na afloop allerminst te spreken over de Belgische scheidsrechter Johan Verbist. Niet alleen omdat de leidsman de middenvelder een gele kaart gaf, maar ook omdat de Belg na de pauze bij een 2-0 stand een doelpunt van Bony ten onrechte afkeurde. “Een klein blundertje van onze scheids”, zei Janssen na afloop van het duel voor de microfoon van NOS Langs de Lijn. “Bij 3-0 is het over en sluiten en nu kon PEC toch terug komen in de wedstrijd.”
Janssen vond dat zijn ploeg een prima eerste helft speelde. “Toen creëerden we ook kansen. Na rust mochten we blij zijn dat het 2-1 bleef. Zwolle zette meer druk, wij werden slordig. We hadden heel veel balverlies en konden de spitsen niet meer bereiken. De spitsen waren zelf niet balvast genoeg, waardoor onze middenvelders niet bij konden sluiten. We moeten de tweede helft maar gauw vergeten. Volgende week is er weer een wedstrijd.”
Dat duel zal Janssen moeten missen door zijn gele kaart die hij vlak voor tijd kreeg voor commentaar op de leiding. Volgens Janssen viel het allemaal wel mee. “Ik zei tegen de scheidsrechter dat er niet zoveel aan de hand was. Op een toon die misschien niet perfect was, maar kom op, stel je niet zo aan en doe niet zo moeilijk. Hij gaf gelijk geel. Hopelijk zie ik hem nooit meer. Maar ik moet gewoon mijn mond houden, dan krijg ik geen geel.”