Janssen inzetbaar tegen Feyenoord

27 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Theo Janssen mag zich eindelijk weer Vitessenaar noemen. Maandag bereikten Vitesse en Ajax alsnog overeenstemming over de transfer. De 31-jarige middenvelder, die voor 3 jaar tekent, is zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord al inzetbaar.

Vrijdag leek de transfer van Janssen naar Vitesse al rond, maar op het laatste moment wilde de Arnhemse club een ton minder betalen aan Ajax. De reden was dat deal naar het inzicht van Vitesse te lang op zich had laten wachten, waardoor de middenvelder nog niet inzetbaar was tegen Willem II. Vitesse heeft nu toch aan de wens van Ajax voldaan en betaalde 600.000 euro voor de spelbepalende middenvelder. De Amsterdamse club nam Janssen in de zomer van 2011 voor 3 miljoen euro over van FC Twente.
Op de website van Sport Promotion, het bureau dat de zaken van Theo Janssen behartigt, zegt de middenvelder ‘opgelucht te zijn’. “Want dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd. Dat lag niet aan mij of aan onze eisen. Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren. Gevoel is voor mij belangrijker dan euro’s. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs.”
Janssen, die eerst met FC Twente en daarna met Ajax de landstitel veroverde, zegt met plezier terug te kijken op zijn periode bij Ajax. “De reden dat ik weg wilde heeft ook niets te maken met de club op zich. Maar alles met het perspectief dat ik geboden kreeg op het veld. Frank de Boer is eerlijk tegen me geweest door vooraf te melden dat ik dit seizoen niet alle wedstrijden zou gaan spelen. Ik ben op mijn beurt eerlijk geweest door open uit te spreken dat ik onder die omstandigheden liever naar een andere club uit wilde kijken.”
Janssen heeft nog even getwijfeld tussen het Turkse Bursaspor en Vitesse. Het werd Vitesse. “Daar zit veel talent in de selectie, alleen ontbreekt het nog wat aan routine. Dat lijkt mij wel iets om toe te voegen. Wie weet wat dat nog allemaal kan opleveren de komende seizoenen.”

Bron: sport-promotion.nl