Janske Hogeweg naar halve finale

31 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Janske Hogeweg (foto) heeft de halve finale bereikt van ‘Presikhaaf Open’. De 19-jarige Westervoortse tennisster was woensdag in de kwartfinale in 2 sets te sterk voor de Arnhemse Maartje Schulz: 6-2, 6-3.

Hogeweg ontmoet in de halve finale een oude bekende: Manon Kok. Ook in de editie van vorig jaar trof Hogeweg de nu als tweede geplaatste Kok. Die tweestrijd ging toen verloren voor de Westervoortse. “Maar ik zal er nu alles aan doen om het haar moeilijker te maken”, zegt Hogeweg. “Ik stond in die halve finale met 3-0 voor, maar liet me teveel afleiden. Ik zat toen niet zo lekker in mijn vel.”
De situatie is veranderd. “Zeker mentaal ben ik sterker geworden”, meent Hogeweg, die zaterdag 2 april (aanvang 18.00 uur) een herkansing krijgt.
Bij de vrouwen gaat de tweede halve finale tussen de als eerste geplaatste Lizzy Bitter uit Apeldoorn en de Doesburgse Vera de Jong.
Agnetha Nolten, lid van TV Beekhuizen, won in 2010 ‘Presikhaaf Open’. Zij was toen in de finale tegen Kok oppermachtig. In 2 sets was het bekeken: 6-2, 6-4. Nolten is op dit toernooi niet van de partij.

Bij de mannen hebben Elstenaar Stephan Nab (1) en Lody Teeuwsen (Arnhem, TV Beekhuizen) zich geplaatst voor de halve finale. De twee andere halve finalisten moeten komen uit de partijen Nathan Stegeman (Arnhem) – Lennart van Campen (Nijmegen, TV Beekhuizen) en Alwin van Engelenburg (Dieren) – Eric Westerink (Rheden). Van Engelenburg en Westerink zijn beiden lid van TV Beekhuizen. De 2 ploeggenoten komen op de baan van TV Presikhaaf pas vrijdagavond in actie. Van Campen en Van Engelenburg spelen hun halve finale donderdagavond.