Janske Hogeweg ligt uit Gelderse Masters

27 november 2010 | Van onze AS-redactie

Janske Hogeweg heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsten voor de halve finale van de Gelderse Masters. De 19-jarige Westervoortse tennisster verloor in de De Schaapskooi in Bemmel van Sharon Bannwart (7-5, 6-3).

Hogeweg was als tweede geplaatst, maar moest toch haar meerdere erkennen in Bannwart. “Je hebt van die dagen dat er niets lukt en dit was er zo één,” verklaarde Hogeweg na haar verloren partij. “Ik kreeg geen grip op het spel. Helaas. Maar natuurlijk is dat ook de verdienste van Sharon Bannwart. Volgende keer beter.”
Agnetha Nolten versloeg vrijdagavond Laurine Palmen. De 27-jarige Arnhemse deed dat in twee sets: 6-3, 6-3. Nolten speelt vandaag (11.30 uur) in de halve finale tegen Sharon Bannwart. De andere halve finale gaat tussen de Huissense Hilde ten Wolde en Vera de Jong (Doesburg). Die partij begint vandaag om 14.30 uur.

Bij de mannen sloeg Elstenaar Stefan Nab de als tweede geplaatste Jelmer Maurick in iets meer dan een uur naar huis: 6-0, 6-1. Nab treft zondag (12.00 uur) in de halve finale de Arnhemmer Gert-Jan Kersten. Kersten plaatste zich donderdagavond al bij de laatste vier door een zege op Ruben Oberink (6-3, 6-3).


Janske Hogeweg.