Jan van de Wouw vertrekt bij MASV

18 februari 2013 | Van onze AS-redactie

Trainer Jan van de Wouw vertrekt aan het einde van dit seizoen bij MASV. De 55-jarige Zevenaarder is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de Arnhemse vierdeklasser. Van de Wouw wordt volgend seizoen trainer van Carvium.

“Ik wilde graag weer in mijn eigen regio aan de slag”, geeft Van de Wouw als verklaring voor zijn vertrek bij MASV. “Daarnaast ben ik bevreesd voor de voortgang. We hebben in de winterstop jongens uit lagere teams moeten doorschuiven naar de hoofdmacht, maar die gaan na dit seizoen weer lager spelen.”
MASV maakte in de winterstop schoon schip. Acht spelers werden uit de selectie gezet, nadat zij zich op de training niet meer hadden laten zien. Zijn periode bij MASV zal trainer Jan van de Wouw dan ook niet snel vergeten. Zeker niet omdat MASV na het gestaakte duel met Spero, in september 2012, 5 punten in mindering kreeg. In de winterstop kwam daar nog het incident rond Mohassin Ouchene bij. Hij werd beschuldigd van het slaan van arbiter Rob Oldenhave in het oefenduel met De Paasberg, maar werd daar later van vrijgesproken. Ouchene kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB niettemin een schorsing van 6 maanden opgelegd.

“Dat incident rond Mohassin Ouchene was voor mij de druppel”, zegt Van de Wouw. “Maar er is toen niet geslagen. Het is allemaal erg overtrokken, net als alle commotie rond het duel met Spero. Daar werd van alles naar onze spelers geroepen. Ik had met ze afgesproken nergens op te reageren. Ook met de scheidrechter had ik daarover afspraken, maar dat werd later tegen me gebruikt. Het heeft me wel aan het denken gezet, want dat soort zaken kost enorm veel energie. Je bent met te veel andere zaken dan met voetbal bezig.”
Spijt dat hij ooit aan de klus bij MASV is begonnen, heeft Van de Wouw niet. “Ik ben er heel bewust in gestapt. MASV is ook een prima club en in de hele affaire rond Ouchene was het optreden van het bestuur geweldig, maar het raakt je als trainer natuurlijk wel. Mijn vertrek heeft niets met de vereniging te maken. Ik kan richting bestuur, begeleiding en de spelers alleen maar een groot compliment maken. Voor mij is het meer een gevoelskwestie.”
Van de Wouw wil er in de tweede helft van het seizoen nog iets moois van maken bij MASV. “De trainingsopkomst is nu goed en kwalitatief ziet het er goed uit. Achterin heerst er met Patrick Peters meer rust. Op het middenveld staat Michel Gieben, Dennis Jonathan is weer terug en van ESA is Robert Jansen overgekomen. Als het gaat draaien, kunnen we nog maar zo meedoen om een periodetitel.”

Het bestuur van MASV is al op zoek naar een opvolger voor Jan van de Wouw. “We zijn klaar voor een koerswijziging”, zegt voorzitter Frans Leenders. “Tijdens de winterstop hebben wij het eerste elftal aangepast en er staat nu een positieve groep, die meer binding heeft met MASV. Die lijn gaan we ook doortrekken bij onze zoektocht naar een nieuwe trainersstaf.”