Jaap Davids naar RKHVV

9 juni 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV krijgt versterking met Jaap Davids, de 26-jarige verdediger van Topklasser FC Lienden. Hij is de opvolger van Sietze Braam, die na 15 jaar trouwe dienst is gestopt met voetballen.

Davids heeft in het verleden de jeugdopleiding van Vitesse doorlopen en heeft getraind bij de eerste selectie. In die tijd werd hij tot twee keer toe verhuurd aan FC Den Bosch en AGOVV. Bij FC Den Bosch kwam hij tot 34 wedstrijden en 5 doelpunten. Bij AGOVV kwam hij mede door blessureleed niet verder dan 3 wedstrijden. Drie jaar geleden maakte Davids de overstap naar De Treffers. De afgelopen twee seizoenen speelde hij bij FC Lienden.

Daarnaast krijgt het A1-talent Stefan Ordelman een stageplaats bij de selectie van RKHVV. De jeugdige Arnhemmer zal volledig gaan meetrainen bij het eerste maar blijft zijn wedstrijden spelen bij de A1. Het beleid van RKHVV is erop gericht om jeugdig talent in een vroeg stadium aan zich te binden. Door middel van deze stageplaatsen probeert RKHVV het kwaliteitsverschil tussen A1 en hoofdklassevoetbal te overbruggen.