Ivo Rigter: ‘Heracles naïef’

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

Arnhemmer Ivo Rigter speelde donderdag een belangrijke rol voor Achilles’29 in het bekerspektakel tegen de profs van Heracles. De Groesbeekse Topklasser won sensationeel met 5-3 en plaatste zich voor de achtste finale. De Arnhemse spits scoorde één keer. AS over ’the day after’ van Ivo Rigter.

Veel reacties gehad vandaag?
Ivo Rigter: “De hele dag door. Ik werk nu vijf jaar als fysiotherapeut in Ugchelen, de mensen kennen me hier. De gesprekken gingen nergens anders over. De leukste reactie? Iemand had na de 0-2 de televisie afgezet.”

Flink gefeest donderdagavond?
“Ik moest zelf vrijdag vroeg op, de wekker stond op half zes. Ik heb het rustig aan gedaan, ik was ’s nachts om één uur thuis.”

Heeft het resultaat je verbaasd?
“Nogal. Bij de bespreking zeiden we: laten we proberen de 0-0 zo lang mogelijk vast te houden. Bij 0-2 leek het een verloren zaak.”

Wat gebeurde er toen?
“Na de 0-2 leek Heracles een beetje gas terug te nemen. Vervolgens scoorden wij op twee ideale momenten 1-2 en 2-2, vlak voor en vlak na rust.  De 2-2 was van mij.  De rechtsback ging perfect door, ik hoefde de bal alleen maar binnen te lopen, ja, een typisch spitsendoelpunt, je moet er staan. Zelfs de 2-3 deed ons niet veel. Heracles voetbalde enorm naïef, ze bleven achterin op één lijn spelen en stapten bij elke bal in. Dat  moet je tegen ons niet doen, we konden er steeds overheen gaan.”

Merkte je iets van irritatie bij Heracles?
“Met name bij Fledderus, een vervelend mannetje. Bij een overtreding van hem schoot mijn elleboog uit de kom. Samen met onze fysiotherapeut kon ik hem er meteen weer inzetten. Pijnlijk, ja, en vandaag een stijf gevoel in mijn arm.”

Nu tegen RKC. Kansen?
“Twee jaar geleden won Achilles voor de beker ook van RKC, in Waalwijk werd het toen 1-2. Waarom zou dat niet weer kunnen?”

Zondag voor de competitie tegen Argon. Moeilijk om je weer te concentreren?
“Misschien wordt het wel afgelast door het slechte weer. Zou ons niet slecht uitkomen, die wedstrijd tegen Heracles heeft veel kracht gekost. Ik vind trouwens wel dat we lekker meedraaien in de Topklasse (zesde plaats, red). Als het moet, staan we er zondag weer.”

Tevreden over jouw totaal van 7 doelpunten?
“Ik had vooraf gezegd: 20 doelpunten per seizoen. Ik sta nu op 7 doelpunten en we zitten op eenderde van de competitie. Ik lig dus mooi op schema.”