Item over Davy Pröpper op SBS6

2 juni 2015 | Van onze AS-redactie

Middenvelder Davy Pröpper van Vitesse maakt mogelijk vrijdag zijn debuut in het Nederlands elftal. Voor Hart van Nederland (SBS6) aanleiding een item te maken over de oud-speler van VDZ. De uitzending is dinsdagavond 2 juni om 22.30 uur.

 

Davy Pröpper had bij Vitesse een topseizoen en de keuze van bondscoach Guus Hiddink om de talentvolle middenvelder te selecteren voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (vrijdag 5 juni in Amsterdam) en de EK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Letland (vrijdag 12 juni) was dan ook geen verrassing.

Voor Hart van Nederland, een luchtige nieuwsrubriek op SBS6, was dat aanleiding om in het verleden van Davy Pröpper te duiken. “Via de mail werd ik benaderd door de redactie van Hart van Nederland”, vertelt Jeroen Westen, speler van VDZ en oprichter van de ‘Davy Pröpper Fanclub’. “Ik heb daarna gesproken met de redacteuren en vervolgens heb ik spelers benaderd die in hun pupillentijd met Davy hebben gevoetbald bij VDZ. Een aantal wilden of konden niet, maar oud-ploeggenoten Frank Rasing en Coen Dreuning zegden hun medewerking toe.”

Dinsdagochtend (2 juni) waren de opnames op het terrein van VDZ. Westen: “In de late uitzending van Hart van Nederland, om half elf, wordt het item op SBS6 uitgezonden. Mogelijk komt er al een voorproefje in de vroege uitzending van zes uur, zo is me verteld.”

* Foto: Wil Kuijpers Fotografie

Naam website: davypropperfanclub.nl
Twitter: @davypropperfan

Zie onder het item over Davy Pröpper.