Is Eendracht na de monsternederlaag klaar voor EDS?

12 oktober 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de vierde speelronde afgewerkt. In de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal is AVW ’66 slecht gestart met twee gelijke spelen en een nederlaag. Kan de ploeg van trainer Delano Verweij bij FC Horst de eerste driepunter binnenhalen? En herstelt OVC ’85 zich in 3A in de topper tegen FC Zutphen van de nederlaag bij De Treffers? Heeft MASV in 2I van het zondagvoetbal ook na de uitwedstrijd bij Spero nog de maximale score? Blijft VDZ in 3D ongeslagen en wat kan Eendracht in 5E na de monsternederlaag tegen De Hoven (18-0) tegen het ook nog puntloze EDS? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweedeklasse G
FC Horst – AVW ’66 (14.30 uur)
Met AVW ’66 wil het nog niet vlotten. De Westervoortse ploeg had op een veel betere competitiestart gerekend. Met 2 punten uit 3 duels bezet AVW ’66 de negende plaats. vooral de de nederlaag van vorige week, thuistegen De Merino ‘s, tikte aan. een gelijkspel was terecht geweest, maar de bezoekers sloegen vlak voor tijd nog toe: 3-4.

Mark Schulte van AVW ’66 haalt uit tegen De Merino ‘s. AVW ’66 verloor dat duel vorigeweek zaterdag met 4-3. (Foto: Ferry Leenders)

Bij FC Horst hoopt AVW ’66 op de eerste driepunter. De ploeg uit Ermelo verloor alle drie gespeelde wedstrijden. Op vreemde bodem ging FC Horst onderuit bij De Merino ’s (5-3) en VRC (1-0), thuis werd tussendoor nog verloren van Batavia ’90 (0-3). Een gemakkelijke klus zal het voor AVW ’66 niet worden, want ook de Ermeloërs willen weg uit de onderste regionen.
Prognose: 1-2.

Derde klasse A
OVC ’85 – FC Zutphen (15.00 uur)
OVC ’85 startte met twee overwinningen, maar kreeg afgelopen zaterdag bij De Treffers de eerste nederlaag (3-1) te verwerken. Die was volgens trainer Marco Bosch te wijten aan een slecte openingsfase (2-0 na 20 minuten) en een matige arbitrage.

Tegen FC Zutphen, met 7 punten uit 3 duels op basis van een beter doelsaldo dan ESA en De Treffers koploper in 3A, kan OVC ’86 de uitglijder in Groesbeek goedmaken. Aan het sterke FC Zutphen zal de Oosterbeekse ploeg echter een hele kluif hebben.
In 3A lijkt er een grote kloof te ontstaan tussen tussen top en de rest van de ploegen. Zo won FC Zutphen al met 9-0 van Eerbeekse boys, dat echter zelf won van DVE Trajanis en Excelsior Zetten. 
Prognose: 2-2. 


Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Spero – MASV (14.00 uur)
Met drie zeges kent MASV, voor het eerst een in de tweede klasse, een flitsende start.De ploeg van trainer Roberto Straal gaat daardoor met 9 uit 3 alleen aan kop en is SDOUC met 7 uit 3 de directe achtervolger.

In Elst wacht MASV zondag ongetwijfeld een warm onthaal. Tegenstander Spero staat met 1 punt uit 3 duels op de laatste plaats. Na nederlagen tegen Viod (thuis, 0-1) en Quick 1888 (uit, 5-1) pakte Spero afgelopen zondag bij Vorden het eerste punt (1-1). In deze ‘burenruzie’ zal Spero er alles aan doen de punten in eigen huis te houden. Kwalitatief zal in deze wedstrijd echter de doorslag geven.
Prognose: 1-2.

Derde klasse D (West I)
VDZ – Sporting ’90 (14.00 uur)
In deze westelijke derde klasse kent VDZ een prima start van de competitie. Na de 1-0 thuiszege op FC Jeugd en het gelijkspel bij Roda ’46 (3-3) volgde in Amersfoort een 3-0 zege op APWC.

Habib Al Mohsinawi

Door die start heeft de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi voldoende vertrouwen opgedaan om die lijn door te trekken. Als dat ook lukt, is dat knap. Een groot aantal spelers heeft VDZ in de zomer verlaten en zonder spelers van buitenaf die even een jaartje op sportpark ’t Canevelt kwamen ballen, staat er nu een team uit louter spelers van de eigen club. Daarmee kan VDZ nog jaren vooruit.
Na nederlagen bij Saestum (2-1) en thuis tegen SML (3-5) pakte Sporting ’70 afgelopen zondag thuis tegen HDS (1-1) het eerste punt. Voor HDS waren dat de eerste verliespunten. Van onderschatting mag bij VDZ dus geen sprake zijn. 
Prognose: 2-1. 

Vijfde klasse E
Eendracht – EDS (14.00 uur)
Een duel tussen nog twee puntloze ploegen. EDS kwam pas twee keer in actie en verloor beide thuisduels. De cifers (3-6 en 2-5) waren nog enigszins acceptabel in vergelijk met Eendracht, dat na een 13-0 nederlaag bij Veluwezoom en thuisverlies tegen Ratti/Socii (1-4) afgelopen zondag tegen een monsternederlaag opliep. Bij De Hoven verloor de ploeg van trainer Vincent Courbois met 18-0.

Vincent Courbois

De vraag is of Courbois erin is geslaagd zijn spelers mentaal op te lappen. De 35 tegengoals in drie duels roepen herinneringen op aan vorig seizoen toen de Arnhemse club regelmatig met dubbele cijfers onderuit ging.
Als Eendracht punten wil pakken, dan moet dat gebeuren tegen ploegen als EDS. Het is voor Courbois, die met een vrijwel nieuwe ploeg is gestart, te hopen.
Prognose: 3-3. 


* Klik hier voor het voetbalprogramma.