Is AVW’66 een degradatiekandidaat?

7 september 2013 | Van onze AS-redactie

Handhaaft AVW’66 zich na de promotie moeiteloos in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal? Behoort het vernieuwde ESA onder leiding van trainer Dennis van Beukering in 2G tot de titelkandidaten? Een prognose.

 

EERSTE KLASE D
Na de promotie lijkt AVW’66 een moeilijk jaar tegemoet te gaan. De selectie onderging een flinke gedaanteverandering. Dragende spelers als Mike Peters (De Bataven) en Mark Schulte (VVIJ) vertrokken en de nieuwkomers zullen eerst hun plek moeten vinden. Tempo en weerstand liggen in de eerste klasse hoger, maar uiteindelijk zal de ploeg van het trainersduo Stef van Meerveld/Wim Pol ook de nacompetitie tegen degradtie nog ontlopen.
Prognose: handhaving op het nippertje.

TWEEDE KLASSE G
ESA zag een elftal spelers vertrekken, waaronder doelman Tim Buurman (De Bataven), Ali Edan (FC Presikhaaf), Davy Hendriks (DFS) en Mauro Slütter (Rheden) bij. De nieuwe trainer Dennis van Beukering begint dus met een compleet nieuw elftal aan de competitie. De bekerduels toonden aan, dat ESA niet hoeft te wanhopen. De ploeg plaatste zich na zeges op Eldenia en Jonge Kracht en een gelijkspel tegen SC Oranje als groepswinnaar voor de knock-outfase van de districtsbeker.
Prognose: subtop.

DERDE KLASSE A
Het gepromoveerde Sportclub Oranje kan voor een verrassing gaan zorgen. De ploeg van trainer Patrick Baltus versterkte zich met onder anderen Wijnand Verweij en Twan van der Spek (beiden ESA) en herbergt voldoende kwaliteit om hoog te kunnen eindigen.
Prognose: subtop.
Bij Ostrabeke vertrokken onder anderen Arlo Hemkes en Henco van Rossum, maar met de komst Shutlan Axwijk (ex-prof, ex-RKHVV) en enkele spelers van DTS Ede lijkt de ploeg er niet zwakker op geworden. De nieuwe trainer Joël Titaley zou daarom wel eens kunnen gaan stunten.
Prognose: minimaal een periodetitel.
Bij Elsweide vertrok na interne problemen de complete selectie. De club slaagde er echter in vele spelers elders vandaan te halen. Zo kwamen onder anderen Fouad Lazaar en Roel Fernand over van eersteklasser FC Presikhaaf. Ook van de zondagtak van Elsweide kwamen spelers over.
Prognose: subtop.

DVOV
handhaafde zich afgelopen seizoen op het nippertje in de derde klasse. Traditiegetrouw onderging de selectie van de Velpse club weinig wijzigingen. Gezien de kracht van de tegenstanders zal de ploeg van de nieuwe trainer Jacco Beerthuizen opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet gaan.
Prognose: nacompetitie tegen degradatie.


VIERDE KLASSE A

AZ 2000 deed vorig seizoen lang mee in de strijd om een plek in de nacompetitie. Onder leiding van de nieuwe trainer Hans Liethof moet die nacompetitie haalbaar zijn. Slaagt Liethof erin discipline in spel en gedrag aan te brengen, dan kan AZ 2000 ver komen.
Prognose: plek bij eerste vier.
Trainer Ton Keijman heeft dit seizoen de zaterdagvoetballers van Eendracht onder zijn hoede. De selectie, die voor het grootste deel bestaat uit spelers die afkomstig zijn van het eerste en tweede zaterdagelftal van Elsweide, mist de kwaliteit om in de top mee te kunnen draaien. Op basis van vriendschap en werklust lijkt een plek in de middenmoot het maximaal haalbare.
Prognose: rechter rijtje.