Instelling Jonge Kracht onder de maat

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht bleef 5 wedstrijden op rij ongeslagen, maar keerde zondag terug in de realiteit. De Huissense ploeg verloor in de eerste klasse E op eigen veld met 4-2 van Tubantia, een concurrent in de strijd tegen degradatie.

Vanaf de eerste minuut lieten de gasten uit Hengelo zien waarvoor ze gekomen waren. Met veel agressie in de duels werd Jonge Kracht onder druk gezet. De mannen van trainer Roy van der Hoek verzuimden om in deze strijd mee te gaan en werden daar in de eerste helft al op afgerekend. Na een lichte overtreding op doelman Jay Lelie van Jonge Kracht liet scheidsrechter Kroeze doorspelen en kon Tubantia 0-1 scoren.
De thuisclub pikte dit signaal niet op en bleef volharden in het verliezen van duels. Zelfs na de 0-2 veranderde er weinig aan de instelling van de Huissenaren. Op slag van rust kwam Jonge Kracht onverwacht terug in de wedstrijd, nadat Ferdi Jansen uit een corner van dichtbij binnenschoot: 1-2.
Na de rust ging Jonge Kracht met meer passie op zoek naar de gelijkmaker, maar het was te weinig om Tubantia te verontrusten. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten uit Hengelo zelfs op 1-3 na wederom gezapig verdedigen. “Pas daarna lieten we zien hoe je moet spelen om wedstrijden te winnen”, zei trainer Roy van der Hoek van Jonge Kracht na afloop. Jan Willem Lentjes scoorde uit een van richting veranderde vrije trap 2-3. Daarna liet Jonge Kracht de tegenstander wel vrezen, maar een drietal grote mogelijkheden werden niet benut.  eenmaal voorkwam de paal de gelijkmaker.
In de slotminuut maakte Tubantia er nog 2-4 van. van der Hoek: “Al met al een terechte nederlaag en door de resultaten in de andere wedstrijden staan al ploegen onderin weer dicht bij elkaar.”

Uitslagen Eerste klasse E
Jonge Kracht – Tubantia        2-4
AWC – Rheden                         3-1
Achilles’12 – Voorwaarts T   1-3
De Bataven – Alverna             0-5
De Zweef – Germania             3-4
SDOUC – Glanerbrug             0-5
SC Enschede – PH                   1-1