Inktzwarte dag voor SC Oranje

4 november 2017 | Van onze AS-redactie

SC Oranje leek in de derde klasse A op weg naar de eerste periodetitel, maar de ploeg van trainer Carel van der Velden maakte zaterdag in Rhenen een lelijke misstap. De Arnhemse ploeg verloor met 3-0 bij Candia ’66. In de tweede klasse G ging ESA met 4-0 onderuit bij VVOP en werd het duel VSCO ’61 – AVW ’66 na 18 minuten gestaakt, nadat de arbiter een bal tegen zijn gezicht had gekregen.


Koploper SC Oranje moest het in Rhenen doen zonder Theo Groeneveld (ziek) en trainer Carel van der Velden moest ook Patrick van Aalten al na een kwartier wegens een blessure wisselen. Op dat moment leidde thuisploeg Candia ’66 al met 1-0. De openingstreffer viel al in de eerste minuut.
“Wij hebben zonder karakter en zonder bezieling gespeeld. Voor mij onbegrijpelijk als je koploper bent”, zei Van der Velden na afloop, die Candia ’66 na rust uit zag lopen naar 3-0. “Bij de 2-0 en de 3-0 werden we weg gecounterd. We hebben wel tachtig procent van de wedstrijd op de helft van de tegenstander gespeeld, maar de kwaliteit was vandaag niet aanwezig. Als het goed is, dan zeg ik dat, maar ook als het slecht is. En het was heel slecht.”

Redichem, dat met 2-1 won bij AZ 2000, is nu koploper in de derde klasse A met 18 punten uit 7 duels. De ploeg uit Renkum wordt gevolgd door De Treffers (17 uit 7), VRC (16 uit 7) en SC Oranje (15 uit 7).
AZ 2000 staat na die nederlaag nog steeds op nul punten. Bovendien beëindigde de ploeg van trainer Patrick Baltus de wedstrijd tegen Redichem met negen man. Marouan Spreeuwers kreeg na rust zijn tweede gele kaart en vervolgens nog direct rood, nadat hij de scheidsrechter een duwtje had gegeven. Even later kon ook Kevin Baltus met rood vertrekken.
Met negen tegen elf knokte AZ 2000 nog voor wat het waard was en kreeg loon naar werken. Jeffrey Ponsteen maakte de 0-1 achterstand (treffer Fabian Mösle) ongedaan en scoorde de gelijkmaker: 1-1. AZ 2000 was nog niet uitgefeest (foto links), toen Rudy Hoekzema voor 1-2 zorgde. Ook daarna gaf AZ 2000 niet op en de thuisploeg had pech dat Yancey Baars en Miquel Derby slechts de paal troffen.

In de tweede klasse G werd het duel VSCO ’61 – AVW ’66 al na een kleine twintig minuten gestaakt. De arbiter kreeg een bal hard in zijn gezicht en was niet in staat verder te fluiten. De ploeg van trainer Wouter van der Ent stond op dat moment op een 1-0 achterstand.
ESA ging in Voorthuizen hard onderuit bij VVOP. De bezoekers lieten enkele goede mogelijkheden onbenut en VVOP counterde naar hartelust. Daaruit waren de gastheren voor de pauze al drie keer succesvol (3-0) en daar kwam na de hervatting nog een treffer bij: 4-0.

* Foto rechtsboven: Trainer Carel van der Velden piekert en ziet SC Oranje met 3-0 verliezen bij Candia ’66. (Foto: Jan van Zomeren)
* Foto linksmidden: de spelers van AZ 2000 vieren de gelijkmaker van Jeffrey Ponsteen in het duel met Redichem. (Foto: Nico Kooij)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (4 november)

Eerste klasse C
Bennekom – GJS                            2-0
LRC – Duno D                                 1-1   
De Merino ’s – DHSC                     1-1
Montfoort – GRC ’14                      2-0
Sliedrecht – Delta Sports ’95        1-1
WNC – SVL                                      2-1
Woudenberg – DTS Ede                0-1

Tweede klasse G
FC Horst – Valleivogels                 2-2
Lelystad ’67 – Veensche Boys       2-2
Lunteren – AGOVV                        4-1
Renswoude – Blauw Geel ’55       0-2
Scherpenzeel – Owios                   2-3
VSCO ’61 – AVW ’66                      1-0  (gestaakt na 18 minuten, blessure arbiter)
VVOP – ESA                                    4-0

Derde klasse A
Advendo ’57 – SKV                         3-1
AZ 2000 – Redichem                     1-2
Candia ’66 – SC Oranje                 3-0
Dieren – Zelos                                 7-0
De Treffers – SVP                           3-1
Uni VV – Veenendaal                    2-2
VRC – Keizerstad                           4-0

Vierde klasse B
DVOV – EFC ’58                            5-2
Fortissimo – Veluwse Boys          4-3
De Paasberg – Prins Bernhard    4-2
Vierhouten ’82 – DVV                    1-3
Wodanseck – Harskamp               6-0
Zeewolde – OVC ’85                       1-2