Inktzwarte dag Veluwezoom: 0-9

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom beleefde een inktzwarte zondag. De ploeg van trainer Giovanni Zweers leverde op sportpark De Pnkenberg een wanprestatie en verloor in 4D met maar liefst 9-0 van RKPSC.

“Alles ging mis. We hebben helemaal niets goed gedaan”, zei een ontgoochelde trainer Giovanni Zweers van veluwezoom na afloop. “Een wedstrijd verliezen kan, maar niet op deze manier. Ik ben kwaad en teleurgesteld.”
Veluwezoom keek bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan. Zweers: “We zijn veel te slap begonnen. We schoten de bal er nog niet zelf in voor de tegenstander. Er ging zoveel fout, zoals te korte terugspeelballen. Dit heb ik nooit eerder gezien. We gaven de doelpunten gewoon weg. Als club staan wij nu voor joker.”
Na rust namen de frustraties toe bij de spelers. Sergio Vianen pakte nog een rode kaart. “Een domme overtreding”, aldus Zweers, die zijn doelman Leon Bergervoet niets kwalijk nam. “Hij kon er niets aan doen.”
Volgens Zweers kan hij de groep nog steeds motiveren. “De voorbereiding, de training, de opkomst, alles is perfect. Zou het anders zijn, dan moet ik mijn conclusies trekken, maar die signalen zijn er niet.”

Uitslagen 4D
HC’03 – VVO                      3-2
Veluwezoom – RKPSC       0-9
GSV’38 – Brummen           2-2
Etten – OBW                        2-1
’t Peeske – Loil                    2-2
Angerlo Vooruit – Kilder   7-0