Indrukwekkende opmars Wevoc

11 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Wevoc hebben maandag hun tweede zege in drie dagen behaald. Na de 4-0 overwinning van zaterdag op Time Out’75 werd in sporthal De Pals in Westervoort nu het tweede team van Apollo 8 naar een nederlaag gespeeld. Het duel  in de regiodivisie B  eindigde in 3-1 (25-22, 19-25, 25-15, 25-21).

De Westervoortse ploeg is in de regioklasse B bezig aan een indrukwekkende opmars. “Het is een ongekende weelde, 9 punten in 2 wedstrijden”, zei een glunderende trainer Rob Klooster van Wevoc na afloop. “We zijn verder gegaan waar we zaterdag waren gebleven. Een compliment aan de ploeg. Er is met veel inzet gestreden.”
Klooster kon in sporthal De Pals in Westervoort tegen Apollo 8 2 geen beroep doen op Jeffrey Janssen (werk), Wouter Dillissen (ziek) en Michael Midden (vakantie). Het deerde Wevoc niet. Met veel elan trok de thuisploeg ten strijde en won de eerste set. “Tot de 20 punten ging het ongeveer gelijk op, maar in de eindfase scoorden wij op beslissende momenten”, sprak Klooster, die zijn ploeg in de tweede set duidelijk minder zag acteren. “Misschien was het overmoed of een gebrek aan concentratie. Maar we kwamen al snel achter en konden niet meer aanhaken.”
De inspiratie was in de derde set helemaal terug bij de thuisploeg. De winst was overtuigend: 25-15. “We gingen heel voortvarend van start. Veel servicedruk en een goede blokkering. We haalden ook nog ballen van de grond en kwamen dus geen moment in de problemen”, aldus Klooster.
Omdat ook de vierde set in winst werd omgezet kon Wevoc 4 punten bij het totaal bijschrijven. “Goed voor het vertrouwen”, oordeelde Klooster.
Door 2 zeges op rij staat Wevoc, dat nu 21 punten heeft uit 11 wedstrijden, op een negende plaats in de regiodivisie B. BOVO (20 uit 10), Apollo 8 2 (15 uit 10) en Set Up’65 (10 uit 10) staan onder de Westervoortse formatie.


De Wevoc-spelers Marco Terberg (links) en Jaap Witjes vormen tegen Apollo 8 2 een prima blok. (Foto’s:   RN-Sportfotografie).

Klik hier voor meer foto’s