Indonesië-verhaal nog niet ten einde

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Het verhaal Jhon van Beukering-Indonesië is nog niet ten einde. Dennis van Beukering, die zijn broer de hele week begeleidde, meldde zondag dat Indonesische autoriteiten alles in het werk stellen om Jhon een paspoort van het Aziatische land te bezorgen. Lukt dat, dan kan Van Beukering een uitnodiging verwachten voor de interland van Indonesië tegen Maleisië over drie weken.

Dennis en Jhon van Beukering kwamen zondagochtend na een slopende week terug uit Indonesië. Vanaf Schiphol reisden zij spoorslags door naar Duiven om hun ploeg FC Presikhaaf te coachen tegen DVV (1-1).

Dennis van Beukering vertelde dat zijn broer en hij wel een rot gevoel hadden overgehouden aan het paspoort-verhaal. “Maar ik weet niet of we de Indonesiërs de schuld moeten geven. Zij hebben ons verzekerd dat ze vantevoren toestemming hadden gekregen van de FIFA om de buitenlanders op te stellen. Het ging namelijk om een vriendschappelijke wedstrijd. Maar toen Uruguay dat hoorde, heeft dat land een protest ingediend. En pas daarna stak de FIFA er een stokje voor. Jammer, maar afgezien daarvan hebben we een schitterende week gehad. En ik ben ervan overtuigd dat Jhon een nieuwe uitnodiging krijgt.”