Imke Kranenburg breekt pols na val

12 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Handbalster Imke Kranenburg van ESCA heeft tijdens de verloren thuiswedstrijd in de eerste klasse A tegen Ha-Stu (21-22) haar pols gebroken. Kranenburg is de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Kranenburg, die in het duel met Ha-Stu al drie keer had gescoord, kwam in de tweede helft ten val zonder dat er een tegenstander in de buurt was. De struikelpartij had dus grote gevolgen. “Imke was net weer terug en zij is voor ons een belangrijke speelster. Helaas moeten we het seizoen nu zonder haar afmaken”, vertelde Laura Engels, aanvoerster van ESCA, na afloop.
ESCA begon zaterdag in sporthal Valkenhuizen uitstekend aan de wedstrijd. De thuisploeg nam een 3-1 voorsprong en gaf die in de eerste helft ooki niet meer prijs. Bij rust leidde ESCA met 9-8.
Engels: “We verdedigden goed, maar kregen een paar doelpunten tegen door communicatiefouten. Maar we hadden tijdens de rust zeker nog het gevoel de wedstrijd te kunnen winnen.”
Na de pauze vergrootte ESCA de voorsprong naar 12-9, maar na 10 minuten in de tweede helft stonden beide ploegen weer gelijk: 14-14.
“Daarna liep het bij ons niet meer zo goed”, zei Engels. “De afronding liet te wensen over en we maakten fouten in de verdediging. Maar we hebben wel ons best gedaan en hadden ook een punt verdiend.”
ESCA knokte in de slotfase voor een gelijkspel, maar de gelijkmaker bleef uit: 21-22. Een plek in de top drie is voor de Arnhemse ploeg nu onhaalbaar. ESCA staat met 16 punten uit 17 duels op een zesde plek en moet nu ook de ploegen onderin weer in de gaten houden. ESCA speelt zaterdag uit bij Groessen, een week later komt Dalfsen op bezoek in Arnhem.

Doelpunten ESCA: Hayke van Valburg 8, Kim de Blok 5, Imke Kranenburg 3, Inge Venderbosch 3, Denise van Beek 1, Marieke van Oel 1.