Ilona Valster kiest voor AAC 1899

5 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Handbalclub AAC 1899 heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Keepster Ilona Valster (foto) komt over van Heeten, dat afgelopen seizoen uitkwam in de hoofdklasse A. Valster moet de concurrentie aangaan met Hilde Koehorst en Rianne Heida.

Ilona Valster woont sinds enige tijd in Arnhem en heeft ook al een aantal trainingen bij AAC 1899 meegegaan. “Ilona heeft afgelopen week besloten om volgend seizoen uit te komen voor AAC 1899. De reistijd van en naar Heeten begon haar tegen te staan en daarnaast ziet Ilona in AAC een nieuwe sportieve uitdaging voor de toekomst”, zegt Johann Peters, trainer van AAC 1899.
Peters is blij met de komst van de 23-jarige Valster. “Ilona is een mooie aanvulling binnen het keepersgilde van AAC 1899.”
AAC 1899 behaalde dit seizoen met overmacht het kampioenschap in de regioklasse B en speelt komend seizoen in de nieuw te vormen tweede divisie. Peters: “Maar ook ons tweede team promoveert. Die ploeg is weliswaar op de derde plaats geëindigd in de eerste klasse, maar ook die plek geeft recht op promotie naar de nieuwe regionale hoofdklasse B.”
De promotie van beide teams is voor een aantal speelsters uit de regio een reden om een aantal proeftrainingen te volgen en het eventueel een stapje hoger te proberen.

*Foto rechts: Ilona Valster in actie voor Heeten.