IJzersterke slotfase vrouwen Eagles

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhemia Eagles hebben ook hun tweede thuisduel in de rayonhoofdklasse gewonnen. De ploeg van Elco Vilé was met 58-40 te sterk voor Twente Buzzards.

Het begin van Arnhemia Eagles was niet sterk. “Onrustig, niet geconcentreerd, slechte passing en afronding”, oordeelde Eagles-trainer Elco Vilé. Na een time-out in de vierde minuut (4-4) ging het beter draaien bij de thuisclub. Na het eerste kwart stond er een 13-10 score op het bord.
Arnhemia Eagles liep in het tweede kwart uit naar 18-11, maar had Twente Buzzards bij rust nog niet op de knieën: 23-18. Een run in het derde deel (12-2 met 6 van de 9 schoten raak) bracht een groter verschil in het voordeel van de thuisclub, maar ook na 30 officiële minuten was het duel nog niet beslist: 38-31.
Arnhemia Eagles kende in het vierde kwart een mindere periode, maar met nog 4 minuten te spelen vond coach Elco Vilé het bij een 43-38 stand tijd voor een time-out.
De thuisclub stelde vervolgens orde op zaken. Met zeer sterk spel van Janine Ortsen, zowel verdedigend als in de omschakeling, en Paula de Koning (8 punten in de laatste 6 minuten) werd Twente Buzzards in de laatste 6 minuten met 15-2 totaal weggespeeld.
Coach Elco Vilé was dik tevreden met het resultaat. “Maar de score had nog hoger kunnen zijn als we vanaf de eerste minuut scherp hadden gespeeld en de open kansen beter hadden benut.”

Topscorers Arnhemia Eagles: Paula de Koning 14, Janine Ortsen 8, Elleanore Berends 8. 


De basketbalsters van Arnhemia Eagles wensen elkaar succes.