IJzersterk Swift verrast Quintus

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdagavond in de eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd. In de eigen sporthal Elderveld won de Arnhemse ploeg met 28-25 van Quintus.

Swift was zaterdagavond onherkenbaar in vergelijking met een week geleden. Toen verloor de ploeg van het trainersduo Paul Schuurkes/Rob Groener met 42-22 bij Aalsmeer. Waar in Aalsmeer zo’n beetje alles fout liep, ging tegen Quintus bijna alles goed. “Dit is een zege van het collectief”, vertelde een schorre Dario Polman (foto linksboven) na afloop. “We hebben heel disciplineerd gespeeld. Hier kunnen we twee weken van genieten, want we spelen pas op 10 november de volgende wedstrijd tegen Hurry Up in Zwartemeer.”
Swift begon goed aan de wedstrijd en nam een voorsprong van drie en later vijf doelpunten. Via 10-5 stond bij rust een 15-12 stand in het voordeel van Swift op het bord. “Na de pauze hadden we even een wat mindere fase”, doelde Polman op eerste periode na rust. Swift kwam toen op een 18-19 achterstand, maar haalde vervolgens het beste uit zichzelf naar boven.
Bij 26-25 in het voordeel van Swift scoorde Pascal Lucassen (foto rechts) de belangrijke 27-25, waarna doelman Rens van Kregten van Swift met een sublieme redding de aansluitingstreffer voorkwam. Na het laatste fluitsignaal, bij 28-25, barstte het feest los.
Swift etaleert zich steeds meer als een volwaardige eredivisieploeg. “Maar we moeten wel reëel blijven”, zei Polman. “We gaan er niet vanuit dat we de kampioenspoule zullen halen. Maar met dit soort overwinningen lopen we wel weg bij HARO en Hercules en mochten we in de degradatiepoule belanden, dan nemen we die extra punten wel mee.
Het hechte collectief stond zaterdag in ieder geval weer garant voor een puike wedstrijd. Polman: “Als wij 100 procent strijd leveren, kunnen we het iedere ploeg in de eredivisie lastig maken.”
Ook bij de technische staf was er blijdschap. “De keepers blonken uit en ook Thijs Geurds en Jarn van Gool waren goed op dreef”, vond Rob Groener. “Dat bij 10-5 de gebroeders Stuiver, waar Quintus het over het algemeen van moet hebben, werden gewisseld omdat ze er niet aan te pas kwamen, zegt ook wel iets.”
Met 7 punten uit 7 wedstrijden bekleed Swift een positie in de middenmoot in de eredivisie.