Ibarra voorkomt blamage Vitesse

24 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Renato Ibarra heeft Vitesse dinsdagavond in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker behoed voor een blamage. De invaller zorgde pas in de tweede minuut van de blessuretijd voor de winnende treffer tegen amateurtopklasser VVSB: 1-2.

In Noordwijkerhout leek er in de eerste helft voor het goed spelende Vitesse niet veel aan de hand. Zeker niet toen Bertrand Traoré na ruim twintig minuten de bezoekers op voorsprong zette: 0-1. Tegen de zondagse topklasser kreeg Vitesse, met Joshua McEahran in de basis, daarna genoeg kansen de score uit te bouwen, maar zoals zo vaak dit seizoen liet de afwerking te wensen over.
VVSB putte moed uit die Arnhemse missers en kwam in de 72e minuut na een corner door een harde kopbal van Peet van der Slot op gelijke hoogte: 1-1.
Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kroonde dezelfde Van der Slot zich bijna tot matchwinnaar. Dit keer voorkwam doelman Eloy Room, vervanger van Piet Velthuizen, met een formidabele redding de uitschakeling van Vitesse. In blessuretijd knalde Ibarra van buiten het strafschopgebied raak: 1-2.

Zo voorkwam de aanvaller uit Ecuador dat Vitesse opnieuw teleurgesteld van het veld stapte. Zaterdag in het ‘Airborneduel’ met Heerenveen kwam de ploeg van trainer Peter Bosz na een goede eerste helft met legio kansen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Na de Heerenveense treffer van Mark Uth zorgde Davy Pröpper nog voor de pauze voor 1-1 eindstand.
In de eredivisie staat Vitesse met slechts één overwinning en 5 punten uit 6 duels op een voorlaatste plaats. Op basis van het veldspel zou Vitesse veel hoger moeten staan, maar goed voetbal alleen levert geen punten op. Na de zege op 8 maart in het vorige seizoen tegen NAC won Vitesse in de daaropvolgende 13 eredivisiewedstrijden alleen het thuisduel met Excelsior (3-1). 

* Onderstaande foto’s zijn van het duel Vitesse – Heerenveen (foto ‘s: Wil Kuijpers Fotografie)


Een volgepakte ‘Theo Bos tribune’ bij het Airborne-duel met Heerenveen.


Doelman Piet Velthuizen wordt in de korte hoek verrast door een vlammend schot van de niet zichtbare Mark Uth: 0-1.


Davy Pröpper wordt na zijn gelijkmaker gefeliciteerd door Denis Olinyk.