Housheer onderuit met Oranje U17

20 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van Oranje onder 17 jaar zijn het EK-kwalificatietoernooi in het Georgische Kutaisi slecht begonnen. Noorwegen was te sterk: 33-32 . Dione Housheer (foto), speelster van het Arnhemse E&A, maakt deel uit van de selectie.

Oranje U17 bindt behalve met Noorwegen de strijd aan met Litouwen en gastland Georgië. De eerste ploegen ploegen plaatsen zich voor het EK, dat van 13 tot en met 23 augustus in Macedonië wordt gehouden. Ohrid en Skopje zijn dan de speelsteden.

In Kutaisi ontliepen Oranje en Noorwegen elkaar vrijdagmiddag niets. Halverwege de tweede helft stond er een gelijke stand op het bord (26-26), maar daarna nam de Scandinavische ploeg afstand. Het verschil liep op naar vier treffers (31-27, 32-28). Oranje toonde vervolgens karakter en de ploeg van bondscoach Robert Nijdam knokte in de spannende slotfase voor wat het waard was. Die inzet werd beloond, want Oranje maakte in de laatste minuut gelijk (32-32). Het punt leek zo goed als binnen, maar een seconde voor tijd kregen de Oranjemeiden een strafworp tegen. Die werd door Noorwegen benut: 33-32.
Het Nederlands team speelt zaterdag nog tegen Georgië en zondag tegen Litouwen.