Houdt Spero AFC Arnhem uit finale?

28 mei 2015 | Van onze AS-redactie

Spero en AFC Arnhem staan donderdagavond (28 mei) in de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup tegenover elkaar. Een affiche dat ook als finale niet zou hebben misstaan.

Spero, afgelopen seizoen uitkomend in de derde klasse D van het zondagvoetbal, heeft zich in alle rust voor kunnen bereiden op het treffen met de Arnhemse hoofdklasser. De formatie van de vertrekkende trainer Berry Arends is in de nacompetitie om een plek in de tweede klasse al uitgeschakeld door het Didamse DVC ’26.

Tegenstander AFC Arnhem wedt op twee paarden. De ploeg van trainer Dennis van Beukering ontsnapte in de hoofdklasse C op miraculeuze wijze aan directe degradatie door de laatste drie duels in de reguliere competitie te winnen. Die goede serie kreeg in de nacompetitie een vervolg. Twee zeges tegen Hoogeveen bezorgden AFC Arnhem een plek in de finale, waardoor alleen nog moet worden afgerekend met eersteklasser Rigtersbleek.
AFC Arnhem was in de eerste ronde van het 46e toernooi om de Arnhem Cup vrijgeloot. Een 2-1 overwinning op stadgenoot SML bezorgde de ploeg een plek in de kwartfinale. Daarin werd met 3-2 gewonnen van Rheden.

Spero bereikte de halve finale van de Arnhem Cup ten koste van Bemmel (2-2, winst na strafschoppen) en een 1-0 zege in de kwartfinale op AVW ’66 (1-0). In de eerste ronde hoefde de ploeg uit Elst niet in actie te komen, omdat tegenstander Babberich zich uit het toernooi terugtrok.

Spero – AFC Arnhem wordt donderdagavond gespeeld op het terrein van Eendracht en begint om 20.00 uur. De winnaar speelt in de finale tegen Duno, dat dinsdag de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem door een 3-1 zege uitschakelde.