Houdt SC Oranje de titelrace vol?

10 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de zesde speelronde op het programma. Houdt koploper SC Oranje zaterdag de titelrace in 4A vol door ook DVV af te schudden. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Duno – Owios (15.00 uur)

In Doorwerth heerste vorige week zaterdag een downstemming na de eerste nederlaag (1-0) van Duno bij Terschuurse Boys. Duno verspeelde daardoor de koppositie aan Owios, dat 13 punten verzamelde uit 5 duels.
In een rechtstreekse confrontatie kan de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif, met de disciplinair gestraften Anass Aamri en Faisal Kaouass terug in de selectie, weer op gelijke hoogte komen met de nog ongeslagen ploeg uit Oldebroek. Duno won tot nu toe beide thuiswedstrijden (1-0 tegen Vios Vaassen, 4-0 tegen Zeewolde).
Prognose: 2-1.

Tweede klasse H
AVW ’66 – Hulzense Boys (15.00 uur)

AVW ’66’ is na drie nederlagen op rij weer toe aan een overwinning. De Westervoortse ploeg won voor het laatst op 12 september, thuis tegen het nu onderaan staande FC RDC (5-1). Daarna was het kommer en kwel voor de formatie van trainer Amir Hashemi. Uit bij Oranje Nassau verspeelde AVW ’66 in de laatste twintig minuten een 1-3 voorsprong en week later werd het thuis tegen DOS Kampen in een matige wedstrijd 0-2. Vorige week zaterdag ging de Westervoortse ploeg door een eigen doelpunt ongelukkig onderuit bij Den Ham.
Met 4 punten uit 5 wedstrijden neemt AVW ’66 een bescheiden elfde plek op de ranglijst in. Hulzense Boys (tweede met 12 uit 5) is zaterdag de te kloppen ploeg in Westervoort. De grote vraag: kan AVW ’66 zich na drie verliespartijen herpakken?
Prognose: 2-1.

Vierde klasse A
SC Oranje – DVV (14.30 uur)

Een treffer in de blessuretijd van Richard Valkenier zorgde afgelopen zondag uit tegen Alverna (0-1) toch nog voor vrolijke gezichten bij SC Oranje. Op basis van een beter doelsaldo dan Krayenhoff behield de ploeg van het trainerskoppel bob van Londen/Hans Liethof de koppositie met 12 punten uit 5 duels.
Die positie staat ook zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen DVV (derde met 11 uit 5) op het spel. SC Oranje is thuis nog zonder verliespunten (3-1 tegen SCH, 6-1 tegen EMM). Pikant detail is dat DVV deze twee ploegen in uitwedstrijden ontmoette. De Duivense ploeg speelde daarin twee keer gelijk (3-3 tegen SCH, 1-1 tegen EMM).
Prognose: 3-2.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Rheden – Concordia Wehl (14.00 uur)

Rheden bleef in de eerste drie competitieduels zonder punten, maar na de thuiszege op Leones (5-2) pakte de ploeg van trainer Ron Olyslager afgelopen zondag het vierde punt. Bij Vorden werd het 0-0.
Dat gebeurde met enig fortuin. Rheden creëerde zelf niets en Vorden liet een aantal goede kansen liggen. Rheden was dus maar wat blij met het gelijkspel.
Als er zondag in de thuiswedstrijd gewonnen wordt van Concordia Wehl kan Rheden toch terugkijken op een behoorlijke start. De bezoekers komen ook met enig vertrouwen naar het sportpark aan de IJsselsingel, want Concordia Wehl was afgelopen zondag met 4-1 te sterk voor Hatert.
Prognose: 2-1.

Vierde klasse F
Veluwezoom – OSC (14.00 uur)

Trainer Giovanni Zweers (foto) van Veluwezoom valt niet te benijden. Na de 6-0 nederlaag bij Eendracht staat zijn ploeg met 2 punten uit 5 wedstrijden op de voorlaatste plaats in 4F.
Zweers dacht zijn ploeg terug te kunnen vinden bij de betere ploegen in deze klasse, maar blijkbaar heeft hij de kwaliteiten van zijn team overschat.
Afgelopen week hield kwamen Zweers en zijn mannen bij elkaar voor een praatssessie. Na dat gesprek kwamen, zoals gebruikelijk, louter positieve geluiden naar buiten. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen OSC (vijfde op de ranglijst met 9 uit 5) op het programma. Het is aan de spelers om te laten zien dat de praatsessie heeft geholpen.
Prognose: 1-1.

 

Klik hier voor het complete voetbalprogramma