Houdt De Paasberg titelrace vol?

22 februari 2014 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de achttiende speelronde op het programma. In het zondagvoetbal staan de Arnhemse derby’s VDZ – Eldenia (3D) en Arnhemia – De Paasberg (5G) op het programma. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.

ZATERDAGVOETBAL
TWEEDE KLASSE G
ESA – Vios V (15.00 uur)

ESA, de nummer elf op de ranglijst, krijgt in een rechtstreeks duel met Vios Vaassen, de nummer tien op de ranglijst dé kans een plek te stijgen. De ploeg van trainer Dennis van Beukering heeft 18 punten uit 17 duels, Vios heeft 20 uit 17. ESA heeft nu drie ploegen onder zich en moet er vier onder zich houden om ook de nacompetitie te ontlopen.
Prognose: 3-1.

ZONDAGVOETBAL
HOOFDKLASSE C
RKHVV – Longa ’30 (14.00 uur)

In de hoofdklasse C is RKHVV (elfde met 19 punten uit 17 duels) in de onderste regionen verzeild geraakt. De ploeg van trainer Frans Koenen hoeft niet te vrezen voor directe degradatie, maar willen de Huissenaren ook de nacompetitie ontlopen, dan zullen er snel driepunters gepakt moeten worden.
Zondag is Longa ’30 te gast op sportpark De Blauwenburcht. De ploeg uit Lichtenvoorde, met 10 punten uit 19 duels op een voorlaatste plaats, ontdeed zich deze week van trainer Jan Oosterhuis. De spelers wensten niet langer onder de oud-voetballer van onder meer FC Wageningen en FC utrecht te trainen. RKHVV kan dus rekenen op een getergd Longa ’30. Kwalitatief heeft de Huissense ploeg meer in huis, maar dat biedt nog geen garanties op een zege.
Prognose: 3-1.

DERDE KLASSE D
VDZ – Eldenia (14.00 uur)

In de derde klasse D valt er nauwelijks nog wat te voorspellen. Alleen SML lijkt wat betreft degradatie een zekerheidje. VDZ, dat inmiddels een verjongingskuur heeft ondergaan, richtte zich afgelopen zondag ineens op door een 2-0 zege bij titelkandidaat Hatert. De ploeg van de vertrekkende trainer Willy Melchers kreeg toen geen hulp van Eldenia, dat thuis met 2-3 verloor van degradatiekandidaat SCP. VDZ bleef daardoor op de voorlaatste plaats staan en mag het zondag nu zelf proberen tegen Eldenia. De uitwedstrijd leverde VDZ een 2-1 zege op. Eldenia heeft dus in twee opzichten wat goed te maken.
Prognose: 1-1.

VIERDE KLASSE F
Arnhemse Boys – FC Jeugd (14.30 uur)

In de aanloop naar de topper bij koploper Spero op zondag 9 maart kan Arnhemse Boys zich geen puntenverlies meer veroorloven. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños bezet de derde plaats met 32 punten uit 15 duels. Spero heeft 41 uit 17. In verlies punten bedraagt het verschil dus slechts 3 punten.
Zondagmiddag krijgt Arnhemse Boys bezoek van FC Jeugd, de nummer twee op de ranglijst met 33 uit 17. De uitwedstrijd in Ede eindigde in een 2-0 zege voor FC Jeugd.
Prognose: 2-1.

VIJFDE KLASSE G
Arnhemia – De Paasberg (14.30 uur)

Arnhemia kende een sterke start van het seizoen, maar viel na de winterstop terug. De ploeg van trainer Pierre van den Berg won in 2014 slecht twee van de vijf duels. In de drie andere wedstrijden bleef Arnhemia puntloos.
Arnhemia is daardoor gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst met 28 punten uit 15 duels. De Paasberg, de nummer twee met 35 uit 17, houdt de titelrace met koploper DVE Trajanus (37 uit 17) uitstekend vol.
Als Arnhemia uitzicht wil houden op een plek in de nacompetitie zal het zich geen puntenverlies kunnen veroorloven. in de strijd om de titel geldt dat ook voor De Paasberg, dat licht favoriet is in de stadsderby. De heenwedstrijd eindigde in een gelijkspel: 3-3.
Prognose: 1-2.