Houdt AVW ’66 goede vorm vast?

30 november 2013 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de elfde speelronde op het programma. In het zaterdagvoetbal treffen AVW ’66 en ESA directe concurrenten in de strijd tegen degradatie. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.


Zaterdagvoetbal
Eerste klasse D
AVW ’66 – DOS Kampen

AVW ’66 (9 punten uit 10 duels) krijgt in het duel met DOS Kampen (10 uit 10) een uitgelezen kans minimaal een plaats op de ranglijst te stijgen. Door de knappe winst van 2-1 op de tiende speeldag bij koploper NSC heeft AVW ’66 laten zien tot heel wat in staat te zijn.
Op het eigen sportpark Hamerden is AVW ’66 nog zonder overwinning. Drie gelijke spelen en twee nederlagen (HZVV 0-1, DTS Ede 4-5) bezorgden de ploeg van het trainersduo Stef van Meerveld/wim Pol slechts 3 punten op Westervoortse bodem.
Het goede spel tegen DTS Ede, waarin AVW ’66 een 1-4 achterstand ongedaan maakte, maar dus toch nog met 5-4 verloor, en de zege op NSC hebben voor het nodige vertrouwen gezorgd. Tegen DOS Kampen moet de Westervoortse ploeg in staat zijn de punten in eigen huis te houden.
Prognose: 2-1.

Tweede klasse G
ESA – Lunteren

De stand op de ranglijst baart zowel ESA, dertiende en voorlaatste met 7 punten uit 10 wedstrijden, als Lunteren grote zorgen. De Veluwse formatie staat met 10 uit 10 een plekje hoger dan ESA.
Opvallend genoeg zijn beide ploegen ondanks hun lage klassering al vier wedstrijden op rij ongeslagen. ESA en Lunteren verloren voor het laatst op 12 oktober. ESA thuis met 1-3 van IJVV, Lunteren op eigen veld met 0-4 van ASV Dronten.
ESA pakte in de laatste vier duels 6 punten, Lunteren behaalde er zelfs 8. Beide ploegen zullen op sportpark Rijkerswoerd dus vol vertrouwen aan de aftrap verschijnen.
Prognose: 1-1.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
De Bataven – RKHVV

De Betuwse ‘klassieker’ is een confrontatie tussen twee ploegen die de laatste weken niet zo goed draaien. Na een wervelende start van de competitie met 17 punten uit 7 wedstrijden verloor De Bataven daarna drie keer op rij. RKHVV pakte in de laatste drie duels ook maar 1 punt. Met 12 punten uit de eerste zeven wedstrijden kon ook de Huissense ploeg naar boven kijken. Inmiddels is de formatie van trainer Frans Koenen (foto links) met 13 uit 10 afgezakt naar een tiende plaats.
Voor directe degradatie hoeft RKHVV niet te vrezen, want Longa’30 en SC Joure (beide 3 uit 10) lijken nu al de zekere degradanten. De voorsprong op Hoogeveen (elfde met 12 uit 10) is echter gering. Die elfde plek betekent aan het einde van de rit nacompetitievoetbal tegen degradatie. Onder Hoogeveen staat nog Rohda (9 uit 10).
RKHVV zal zondag in Gendt het best in zichzelf naar boven moeten halen voor een goed resultaat.
Prognose: 1-1.

Eerste klasse E
Bemmel – Rheden

Met 20 punten uit 10 wedstrijden staat Rheden op een knappe tweede plaats. De ploeg van trainer Bram van Aken (foto rechts) heeft aangetoond dat het een blijvertje kan zijn in de hoogste regionen van de eerste klasse D.
Vooral in uitwedstrijden doet Rheden goed. In de vijf gespeelde duels op vreemde bodem bleef de ploeg nog ongeslagen. Daar zaten knappe zeges bij Germania (1-2) en Silvolde (0-1) bij.
Tegen Bemmel (15 uit 10) kan Rheden prima zaken doen. Bij winst neemt het niet alleen een voorsprong van acht punten op de Betuwse ploeg, maar kan Rheden in alle rust toewerken naar de toppers tegen de nummer drie Glanerbrug (1 december, thuis) en koploper Presikhaaf (8 december, uit).
Prognose: 0-1.

Vierde klasse F
OVC ’85 – MASV

De streekderby tussen OVC ’85 en MASV is een wedstrijd tussen twee ploegen die niet helemaal aan de eigenverwachtingen voldoen. OVC ’85 vindt zichzelf met 9 punten uit 9 duels pas terug op de twaalfde plaats op de ranglijst en dat was bij aanvang van de com petitie zo niet ingeschat. De oosterbeekse ploeg heeft alleen HAVO (5 uit 10) en CHRC (2 uit 10) nog onder zich.
MASV is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats (18 uit 10), maar op vier nederlagen in de eerste tien wedstrjden had de gedoodverfde favoriet voor de titel niet gerekend. Trainer Vincent selhosrt kan door bklessures echter geen beroep meer doen op Nicky Hofs en Jhonny van Beukering.
Op sportpark De Bilderberg zal blijken of MASV de opgaande lijn van de laatste weken kan doortrekken. Overtuigende zeges op SDOO (5-0) en HAVO (6-1) zullen de ploeg ongetwijfeld goed hebben gedaan.
OVC ’85 voetbalt beter dan de stand op de ranglijst doet vermoeden, maar de formatie van trainer Peter van den Borden (foto rechts) laat onnodig punten liggen. In de thuiswedstrijden tegen de directe concurrenten in de strijd tegen degradatie, OSC en SDOO, kwam OVC ’85 beide keren niet verder dan een gelijkspel: 2-2.
Prognose: 2-2.