Hoop ‘Boys’ op punt snel vervlogen

18 januari 2016 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in het restant van 14 minuten niet meer kunnen scoren tegen Spero. Integendeel. Vlak voor tijd bouwde de ploeg uit Elst de 2-3 voorsprong verder uit en won met 2-4. Spero is nu koploper 3D.

Onder leiding van de nieuwe trainer Davy Hendriks, opvolger van de vertrokken Patrick Baltus, hoopte Arnhemse Boys in het restant nog een puntje te pakken. Daarvoor had Hendriks ‘good-old’ Mike Remie van stal gehaald, maar zijn rentree leverde niet het gewenste resultaat op. Dat had mede te maken met Mitch Jurriëns, die al kort na de herstart een gele kaart kreeg na een forse overtreding. Gevoegd bij zijn gele prent uit het op 8 november eerder gestaakte duel, kon de middenvelder vertrekken en moest de thuisploeg met tien man verder.
Arnhemse Boys- Spero was op 8 november gestaakt na een opstootje tussen diezelfde Jurriëns en Elstenaar Ruben Lantsink. Toen ook het publiek zich ermee ging bemoeien, legde scheidsrechter Kuiper de wedstrijd stil. Spero wilde na de onderbreking niet verder voetballen. De tuchtcommissie van de KNVB bestrafte Spero daarvoor met een punt in mindering.
De Betuwse ploeg, ook al in het bezit van de eerste periodetitel, gaat in de derde klasse D na de zege op Arnhemse Boys niettemin aan kop met 27 punten uit 13 duels. Trekvogels volgt op een punt.
Voor Arnhemse Boys rest in de tweede helft van het seizoen een felle strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Davy Hendriks staat met 11 punten uit 13 duels op een twaalfde plek. Daaronder staan nog Eldenia (9 uit 13) en Fortissimo (6 uit 13). Net boven Arnhemse Boys staat SCE met 12 uit 13. Groesbeekse Boys neemt met 16 uit 13 de ‘veilige’ tiende plaats in.
De nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks. De nummers 11 en 12 moeten via de nacompetitie degradatie proberen te voorkomen.

Uitslagen 17 januari 2016
Derde klasse D

Arnhemse Boys – Spero        2-4
ONA ’53 – Echteld                1-2

Programma 24 januari

Eldenia – Fortissimo
Groesbeekse Boys – SCH
Spero – Trekvogels
SCE – Union
Beuningse Boys – ONA ’53
Arnhemse Boys – DIO ’30
Echteld – VDZ