Hoogsteder nog twee jaar trainer VDZ

21 november 2014 | Van onze AS-redactie

Trainer Stefan Hoogsteder (foto) heeft zijn contract bij VDZ met twee jaar verlengd. De dertigjarige Drielenaar is in Arnhem bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagse voetbalderdeklasser.

 

De competitie is nog geen drie maanden oud, maar Hoogsteder en VDZ hebben nu dus al besloten langer met elkaar door te gaan. Dat kan niet los worden gezien van de uitstekende prestaties van het eerste elftal. De Drielse trainer voerde in zijn eerste seizoen een drastische verjonging door en dat legt de Arnhemse club tot nu toe geen windeieren. VDZ, dat afgelopen seizoen pas via de nacompetitie ter nauwer nood aan degradatie uit de derde klasse ontsnapte, staat in 3D op een tweede plaats.
Hoogsteder was eerder trainer van RKHVV A1 en daarna zes jaar in dienst bij FC Twente, waar hij in de zomer van 2008 werd benoemd tot hoofd opleiding van de succesvolle meidenafdeling van de FC Twente Voetbalacademie. Die functie bekleedde hij tot halverwege 2013. In die jaren van hoofd opleiding combineerde Hoogsteder die functie met het trainerschap van verschillende jongensteams in de jeugd van FC Twente. In zijn laatste seizoen in Enschede, in het seizoen 2012-2013, was de Drielenaar assistent-trainer bij het vrouwenteam.
In zijn actieve carrière kwam Hoogsteder onder meer uit voor Driel en RKHVV.