Hoofdrol voor Robin van Otegem

20 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft zich als derde ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De titelverdediger versloeg dinsdagavond Sportclub Bemmel met 3-2. In de halve finale stuit AVW ’66 op Spero.

In het boeiende duel was er een hoofdrol weggelegd voor Robin van Otegem. De spits van AVW ’66 onderscheidde zich positief door twee keer te scoren, maar was bij een 3-1 voorsprong voor de Westervoorters de aanleiding voor een flink opstootje. Van Otegem maakte een onbezonnen tackle op Ruben Lansink, die vervolgens verhaal ging halen. Toen ook nog een suppoter van Bemmel het veld op kwam, waren de rapen gaar. Toen de kruitdampen waren opgetrokken konden Van Otegem en Lansink met een rode kaart van de prima leidende arbiter John Christia vertrekken.

Het incident vormde een smet op het verder leuke duel, dat vooral in de eerste helft boeiend was. Na 5 minuten was de eerste kans voor Bemmel, dat na balverlies van Robin van Otegem razendsnel counterde. Ricky Houterman, geheel vrij voor doelman Joep Smulders, kopte de voorzet vanaf de rechterflank echter naast. Een minuut later had de Westervoortse ploeg dé kans op voorsprong te komen. Vrij voor doelman Ken van Egdom speelde Joeward Hoogenbergen de bal echter te ver voor zich uit.

In de twaalfde minuut nam Bemmel de leiding. Andy Houterman zette voor en Ricky Houterman kopte raak: 1-0. Erg lang kon Bemmel niet genieten van die voorsprong. Nog binnen het half uur zorgde Mike Teeuw na een prachtige individuele actie voor de gelijkmaker: 1-1.
Na de hervatting sloeg AVW ’66 in de 16e en 17e minuut twee keer toe. Roy Bouwman stond met twee formidale vrije trappen aan de basis. Robin van Otegem was beide keren met het hoofd trefzeker: 3-1. Nadat beide ploegen met tien man verder moesten, trof Bemmel nog een keer de paal. In de 90e minuut bracht Bart de Lange met een kopbal de spanning terug (3-2), maar in de extra tijd van vijf minuten vielen geen treffers meer.
AVW-speler Mike Teeuw kijkt uit naar de halve finale tegen Spero, waarin de Westervoortse ploeg de favorietenrol vervult. “Maar Spero is wel in de winning-mood”, sprak de 19-jarige nummer tien. “Wij zijn ook uit de eerste klasse gedegradeerd, Spero gepromoveerd naar de derde klasse. Het krachtsverschil is dus kleiner dan het lijkt.”

* Foto homepage: Bas Disveld (4) van Sportclub Bemmel sticht gevaar voor het doel van AVW ’66. Raoul Leenders (7) probeert de bal tegen te houden.

Arnhem Cup
Kwartfinales

Uitslagen
Eldenia – De Bataven             0-1
De Paasberg – Spero             0-8
Bemmel – AVW ’66
Programma
Dinsdag 27 mei, 20.00 uur: Babberich – RKHVV (4)

Halve finales
Dinsdag 3 juni, 20.00 uur: Spero – AVW ’66
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: De Bataven – winnaar (4)

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur
Alle duels worden gespeeld op het terrein van Eendracht in Arnhem.


Arbiter John Christian, geflankeerd door zijn assistenten Rob Oldenhave (links) en Patrick Baardman. (Foto: Nico Kooij)


Mike Teeuw van AVW ’66 wordt na zijn fraaie gelijkmaker gefeliciteerd door Mick Steenvoorden (6). Roy Bouwman  (8) en Raoul Leenders bekijken het van afstand. (Foto: Jan Dijkerman)


Mike Teeuw toonde tegen Bemmel zijn technische kwaliteieten en zijn loopvermogen, maar schuwde ook het duel niet. (Foto: Jan Dijkerman)


Robin van Otegem zet AVW ’66 met een kopbal op 3-1. De spits zou even later de rode kaart krijgen. (Foto: Jan Dijkerman)


Oud-topscheidsrechter bij de amateurs, Gerrit Danen, aandachtig toeschouwer bij AVW ’66 – Bemmel. (Foto: Nico Kooij)


Een andere toparbiter, maar dan uit het betaalde voetbal, Henk van Ettekoven, kwam ook een kijkje nemen. (Foto: Nico Kooij)