Hoofdrol arbiter bij SML – VDZ (1-1)

15 september 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arbiter Gert van Ginkel eiste zondag de absolute hoofdrol op tijdens SML – VDZ (1-1). De Edenaar gaf SMl een dubieuze strafschop en stuurde de VDZ-spelers Martijn van Gessel (twee keer geel) en Tony Beyai (direct rood) uit het veld.

VDZ had in de stadsderby in de derde klasse D in de eerste helft het beste van het spel, maar verder dan een afgekeurde goal kwamen de bezoekers niet. Arbiter Van Ginkel zorgde voor het hoogtepunt in de eerste helft. De scheidsrechter kreeg heel ongelukkig een bal tegen zijn hoofd geschoten en ging als een stervende zwaan neer. Tijdens zijn val slaagde Van Ginkel er nog wel in af te fluiten. Met de armen gespreid lag de Edenaar daarna liggend op zijn rug roerloos op het veld om na een oplapbeurt het duel te vervolgen.
Kort na de rust gaf Van Ginkel SML een strafschop, toen verdediger Tjalle Bomers zijn tegenstander in de ogen van de scheidsrechter had vastgehouden, terwijl doelman Tom Witjes de bal al lang in zijn handen had. Het buitenkansje was aan Fatih Sprenkel wel besteed: 1-0.
De VDZ-trainers Willy Melchers en Vincent Courbois pasten vervolgens enkele wissels toe. Joris Schemkes en Frank Westen kwamen in het veld om de gelijkmaker te forceren. Kort daarop kreeg Van Gessel, inmiddels linker middenvelder, na een overtreding geel. Omdat hij ook nog aanmerkingen maakte, kon hij na zijn tweede geel inrukken.
Met opportunistisch spel probeerde VDZ de gelijkmaker te scoren. Dat lukte toen Tjalle Bomeres de bal van grote afstand op zijn slof nam: 1-1.
VDZ rook bloed en Tony Beyai gooide er nog maar eens een solo uit. De 17-jarige aanvaller werd daarbij ten val gebracht. arbiter van Ginkel floot, maar trok vervolgens tot ieders verrassing de rode kaart voor Beyai. In zijn actie had de VDZ-speler met zijn hand het gezicht van Stijn Wolsink geraakt. Van opzet was echter totaal geen sprake.
Uiteindelijk konden beide ploegen vrede hebben met het gelijkspel.