Hoofdprijs voor OVC ’85 na zege op Eldenia

19 augustus 2019 | Van onze AS-redactie

OVC ’85 heeft zondag het toernooi van Eldenia gewonnen. in de finale was de Oosterbeekse zaterdagderdeklasser met 2-1 te sterk voor de thuisspelende club. OSC legde beslag op de derde plaats door een 1-0 overwinning VVO.

In de finale zette Stijn van der Weerd OVC ’85 in de eerste helft op 1-0. Na de hervatting verdubbelde Thijs van Gestel de Oosterbeekse voorsprong al snel naar 2-0. Bryan van Schooten, die donderdagavond ook al drie keer scoorde voor Eldenia in de ontmoeting met OSC, deed nog wel wat terug (2-1), maar meer treffers stond OVC ’85 niet toe.

Bryan van Schooten: vier keer raak in twee duels

“Ik vond ons de eerste helft sterker en daarom was de 1-0 voorsprong bij rust verdiend”, sprak Marco Bosch, coach van OVC ’85, na afloop. “Na de 2-0 kwam Eldenia terug en kregen we beide kansen, maar uiteindelijk was onze zege terecht. Op naar een mooi seizoen.”

Zo bleef OVC ’85 op het toernooi twee keer overeind tegen een zondagderdeklasser. Donderdag wonnen de Oosterbekers na een 1-1 eindstand na strafschoppen van VVO, dat als vierde eindigde. In de wedstrijd om de derde plaats tegen het zeer behoudend spelende OSC miste Ted Bronkhorst zondag in de eerste helft een penalty voor de Velpenaren.
VVO kon in een iets betere tweede helft een nog voor de pauze opgelopen 1-0 achterstand niet meer goedmaken. Kort na rust kopte Timmo Hoekstra de bal in kansrijke positie nog wel via de lat over. Vierdeklasser OSC liet in de counter door een slechte eindpass mogelijkheden de score uit te bouwen, onbenut.Uitslagen toernooi Eldenia
Donderdag 15 augustus
Eldenia – OSC 5-1 (3-0)
VVO – OVC ’85 1-1 (0-0), OVC ’85 wns
Programma
Zondag 18 augustus
Finale: Eldenia – OVC ’85 1-2
Om derde plaats: VVO – OSC 0-1

* Onderstaande foto ’s zijn gemaakt door Nico Kooij.

Stijn van der Weerd (l) van OVC ’85 probeert met een individuele actie gevaarlijk te worden in de finale tegen Eldenia.
Een stevige tackle van een verdediger van Eldenia.
VVO sticht gevaar voor het doel van OSC, maar ook deze poging blijft vruchteloos.
Verdediger Aron Gerritsen in de achtervolging op de aanvoerder van OSC.