Hommeles in de tent bij MASV

4 juli 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voor het eerst in haar 81-jarig bestaan heeft MASV komend seizoen geen standaardelftal in de competitie. Na de degradatie vertrok de complete selectie. Voor het bestuur van de Arnhemse voetbalclub een reden het eerste elftal terug te trekken uit de vijfde klasse F.

Binnen een jaar kan er veel veranderen. Zeker bij MASV. Voor aanvang van het seizoen 2013 – 2014 gold de club als de torenhoge favoriet voor de titel in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. Immers, trainer Vincent Selhorst hengelde een karrenvracht aan uitstekende voetballers binnen, waarbij Jhonny van Beukering en Nicky Hofs de meest in het oog springende nieuwelingen waren. In de voorbereiding op het seizoen werd de favorietenrol nog eens versterkt door de winst van MASV op het toernooi van FC Presikhaaf.
MASV kon de hoge verwachtingen in de competitie echter niet waarmaken. Mede door blessures van onder anderen Van Beukering, Hofs en Roy Peters en het afhaken van een aantal spelers bleek MASV niet meer dan een middenmoter. Toen MASV ook nog eens zes keer op rij verloor, viel begin februari 2014 ook het doek voor trainer Vincent Selhorst. Chris Lankwarden, zijn opvolger, kon het tij ook niet keren. Integendeel. Directe handhaving bleek al niet mogelijk, maar ook via de nacompetitie kon MASV degradatie niet afwenden.

Na afloop van het seizoen vertrok de complete selectie. In een persbericht laat het (nieuwe) bestuur van MASV, bestaande uit weten dat alleen een aantal spelers uit het vijfde elftal zich beschikbaar wilde stellen voor de hoofdmacht van komend seizoen. Een aantal vertrokken spelers wilde nog wel terugkeren, maar dan moest er eerst over premies en bij enkelen zelfs over tekengeld worden gesproken. ‘Onder leiding van Ben de Ridder heeft MASV nog nooit premies betaald en begint er ook nu niet aan’, zo staat in het persbericht.
Voorzitter Ben de Ridder en zijn medebestuursleden Peter Moors, Edwin Stevenson, Marco van Zanten en Frans Leenders schuiven de schuld van de teloorgang van het eerste elftal van MASV volledig in de schoenen van de opgestapte ex-voorzitter Chris Stockentree en Dennis Kruidbos, ex-bestuurslid en trainer van het vijfde elftal.

Zo zou volgens het persbericht een persoonlijke vete tussen Stockentree en trainer Vincent Selhorst in januari (!) hebben geleid tot het ‘onterechte ontslag’ van de Arnhemse oefenmeester. De reden voor dat ontslag zou een ander scenario in de hand werken. Na ‘stil onderzoek’ van De Ridder, die op dat moment geen bestuursfunctie had, vermoedde de huidige voorzitter dat ‘degradatie van het eerste elftal Stockentree en Kruidbos niet slecht uit zou komen, omdat het vijfde elftal dan het eerste zou worden.’ Daarbij werden geen middelen geschuwd. ‘Valse voorlichting aan spelers van het tweede, derde en vijfde elftal en dreigen de club met alle spelers van deze elftallen te verlaten als niet aan hun eis werd voldaan om het vijfde en tweede elftal te promoveren tot eerste elftal’.

Dat plan mislukte, waarna ‘Stockentree en Kruidbos in het laatste overschrijvingsweekeinde op de club stiekem zelf overschrijvingsformulieren zouden hebben ingevuld, zodat spelers alleen nog maar hoefden te tekenen om, zoals de bedoeling was van Kruidbos, naar AZ 2000 te gaan. Gelukkig is dat door interventie van het bestuur niet zo gelopen’.
In het persbericht stelt het bestuur van MASV dat het ‘de laatste actie van Stockentree niet heeft kunnen voorkomen’. ‘Voordat duidelijk was dat er geen eerste elftal kon worden geformeerd en dagen voor het sluiten van de overschrijvingstermijn heeft Stockentree op persoonlijke titel de sponsor gebeld om de wedstrijdkleding op te halen. Stockentree heeft toen de spullen aan de sponsor teruggeven zonder toestemming en medeweten van de rest van het bestuur’.

De Ridder, benoemd tot erevoorzitter, is sinds kort dus weer ‘gewoon’ voorzitter (ad interim). “Direct na de degradatie heeft een deel van het bestuur mij gebeld om de leiding van de club weer op me te nemen”, vertelt De Ridder. “De zaak escaleerde en de club was door tweespalt in het bestuur onbestuurbaar geworden. Ik hoop hoopt dat de rust binnen de club nu snel terugkeert.”
Het bestuur is met trainer Chris Lankwarden in gesprek om passende oplossingen te vinden voor nu of voor het volgende seizoen.

* Foto homepage: Het eerste elftal van MASV in betere tijden. Blije gezichten nadat de ploeg van trainer Vincent Selhorst in augustus 3013 het toernooi bij FC Presikhaaf had gewonnen.