Hogeweg door op Gelderse Masters

25 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Tennisster Janske Hogeweg (foto) heeft zich donderdag in het damesenkelspel (categorie 3) geplaatst voor de halve finale van de Gelderse Masters. In De Schaapskooi in Bemmel won de Westervoortse in 3 sets van Jessie Steenis (6-4, 0-6, 6-1).

Hogeweg was het na de 6-4 winst in de eerste set even helemaal kwijt. De tweede set ging kansloos verloren met 0-6. “Het liep niet, ik had problemen met de grip van mijn racket en ik zat er even helemaal doorheen”, vertelde de 20-jarige Westervoortse na haar partij. “Toen ik ook de vijfde game verloor, heb ik het laten lopen en ben me volledig gaan richten op die beslissende set.”
Hogeweg pakte de draad uitstekend op en liet haar tegenstandster uit Buren in die derde set kansloos: 6-1. Zaterdag speelt Hogeweg tegen de winnaar van de partij Birgit Kok – Vera de Jong. De Jong is als tweede geplaatst.
Bij de mannen plaatst Lody Teeuwsen zich al bij de laatste 4. De speler van TV Beekhuizen deed dat ten koste van de als eerste geplaatste Eldenaar Benjamin Bruil, die bij een 3-0 achterstand in de tweede set opgaf. Teeuwsen had de eerste set gewonnen met 7-6.
Het toernooi om de Gelderse Masters is een invitatietoernooi, waaraan de beste 8 spelers en speelsters in een categorie mogen deelnemen.