Hoge verwachtingen handballers ESCA

20 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voor de handballers van ESCA begint de competitie in de hoofdklasse A zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Actief Klazienaveen. Trainer Michael de Blok (foto) wil voor het hoogste gaan.

De Blok wil voor het hoogste gaan, maar weet niet of dat een kampioenschap is. “Want we zitten in een noordelijke klasse en de meeste ploegen ken ik niet. Ik weet dus ook niet goed wat we kunnen verwachten.”
Doelman Martijn ten Velde en zijn tweelingbroer Sander zijn na een avontuur bij Swift teruggekeerd Bij ESCA. We zijn er zelf dus wel sterker op geworden”, zegt de Blok. “We hebben geoefend tegen ploegen die vorig jaar bij ons in de eerste klasse in de competitie zaten en die wonnen we nu heel gemakkelijk. Bij ons zit er duidelijk een stijgende lijn in.”
De Blok gaat met een groep van negen spelers op pad. “Een bewuste keuze. We hebben nu ook een tweede teram, waardoor iedereen veel meer aan spelen toekomt.”
ESCA is toch al bloeiende. De Blok: “Drie jaar geleden hadden we nog 6 heren en 6 dames. Nu hebben we bij de vrouwen drie seniorenteams en bij de mannen twee. De club zit in de lift. Het gaat langzaam, maar we krijgen er continu leden bij. Zelf kies ik ook bewust voor spelers waarvan ik zeker weet dat ze blijven. We willen iets opbouwen.”
ESCA – Actief Klazienaveen begint zaterdagavond in sporthal Valkenhuzien om 19.30 uur.