Hockeyploeg HCM spot met reputaties

3 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De hockeyers van HCM denderen door. De promovendus in de eerste klasse D  trekt zich niets aan van namen en reputaties en veegt de ene na de andere tegenstander van  het veld.

Zondagmiddag was Ede aan de beurt: het werd  aan de Drielse Dijk liefst 5-2 voor HCM, dat nu met 9 punten uit 4 wedstrijden op een nooit verwachte plaats in de subtop staat. “‘Ik had op 4 punten uit de eerste 4 wedstrijden gerekend. Het zijn er 9, het resultaat is dus fantastisch. Maar we blijven wel met beide benen op de grond staan”, zegt trainer Marcel Willemsen.
Hij was zondag  al iets minder verbaasd dan na voorgaande overwinningen, maar de trainer wil niet te hoog van de toren blazen: “‘We zullen nog best wat tikken krijgen. Maar tot nu toe blijken we dodelijk effectief te zijn. Weinig ploegen zijn in staat ons collectief te breken, want dat is onze kracht: de spelers vormen een hechte ploeg. Een mix van jong en oud die flinke stappen aan het maken is. We leven nu in de euforie, maar we blijven reëel.”

Tegen Ede ging HCM voortvarend van start en leidde bij rust met 3-0 door treffers van Bas Hazelaar en twee keer Thijs Bottemanne. Na rust zorgden opnieuw  Bas Hazelaar en Pim van Deursen voor de 5-0. In de slotfase kwam Ede via twee strafcorners nog terug tot 5-2.