Historische zege MASV

12 september 2010 | Van onze AS-redactie

MASV heeft zijn eerste overwinning in de derde klasse D behaald. De ploeg van trainer Ton Klijnhout was op eigen veld te sterk voor Hatert: 2-1.

MASV was in de openingsfase nog onder de indruk van tegenstander Hatert. De gasten namen in de achtste minuut dan ook verdiend de leiding door Jordi de Poel: 0-1.
De thuisclub gooide daarna alle schroom van zich af en zette Hatert onder druk. Na een prima aanval dacht heel MASV na een overtreding op Danny Hessing aan een strafschop, maar tot opluchting van Hatert legde de arbiter de bal net buiten de beruchte lijnen. De vrije trap leverde  niets op.
Nadat Badr Azoum en Danny Hessing nog lat en paal hadden getroffen, kwam de thuisclub vlak voor rust alsnog langszij. Danny Hessing kopte keihard raak na een messcherpe voorzet van Vincent Selhorst: 1-1.
Na de hervatting had MASV de zaakjes defensief prima voor elkaar. Slechts eenmaal was Hatert gevaarlijk, maar de bal sprong via de binnenkant van de paal weer het veld in.
De beslissing viel in de 75e minuut. Patrick Janssen stond aan het einde van een prachtige aanval over vijf schijven: 2-1. De thuisclub speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit. De eerste, historische zege in de derde klasse was een feit.

Overige uitslagen 3D:  Rood Wit-Woezik 1-4, WAVV-Fortissimo 1-1, Trekvogels-Blauw Wit 2-1, Leones-Groesbeekse Boys 1-1. Arnhemse Boys-Union 2-3.