Herstel De Paasberg, zege OVC, verlies ESCA

26 september 2010 | Van onze AS-redactie

OVC’85 (3-1 tegen Uchta) en De Paasberg (7-2 winst bij Edesche Boys) hadden een prima dag in de vijfde klasse F. Dat gold niet voor Elsweide, dat met 7-0 verloor bij CHRC, en ESCA (1-2 tegen Dierense Boys).

Edesche Boys-De Paasberg 2-7 (1-4)
De Paasberg revancheerde zich in Ede voor de wanvertoning van vorige week tegen OVC’85. “Het was veel beter dan tegen OVC”, zei trainer Ton Klijnhout na de 7-2 zege. “We kregen ook nog eens drie strafschoppen tegen, waarvan er eentje werd gemist.”
Erdal Senyel (2), Maikel Weggemans, Mauricio Hol, Romario van Beek, Nick Onstein en Marvin de Geest scoorden voor de Arnhemse ploeg. “Vooral de goal van Marvin uit een vrije trap was fantastisch”, zei Klijnhout. “Vanaf de zijkant schoot hij de bal van 25 meter in de bovenhoek.”

OVC’85-Uchta 3-1 (2-1)
OVC’85 haalde ondanks de 3-1 zege op Uchta niet het niveau van de laatste weken. “Ik denk dat er sprake was van enige onderschatting en dat is nou juist datgene waar ik de ploeg voor gewaarschuwd heb.”
Al na 15 seconden kreeg Uchta de eerste corner, dat was een teken aan de wand. De gasten kregen zelfs een paar kansen, maar na een kwartier was het toch de thuisclub die op voorsprong kwam. Kevin Eimers kopte raak uit een corner. Vijf minuten later was het alweer gelijk, ook na een kopbal uit een corner. Op slag van rust profiteerde de alerte Kevin van den Borden van slordig uitverdedigen van Uchta: 2-1.
De thuisclub had de eerste twintig minuten na rust de beste fase. Na een pass van Roy van Bruggen rondde Thijs van Gestel bekwaam af: 3-1. “Harrie Jaliens en Kevin van den Borden stonden daarna nog alleen voor de keeper, maar zij misten. Het was aan onze keeper Arno van den Borden te danken dat het 3-1 bleef. We staan ondanks de zege weer met twee benen op de grond”, zei trainer Peter van den Borden.

ESCA is de aansluiting met de top kwijt na de 1-2 thuisnederlaag tegen Dierense Boys. In een matige eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Na de hervatting opende Dierense Boys de score, waarna de irritatie bij de thuisclub toenam. Dierense Boys profiteerde daarvan en leek het duel duel te hebben beslist na de tweede treffer. Het werd nog even spannend toen ESCA vlak voor tijd na een handsbal vanaf de strafschopstip nog wat terug kon doen: 1-2.
Aan de lijdensweg van Elsweide komt maar geen einde. De Arnhemse ploeg verloor met 7-0 bij CHRC en incasseerde in vier wedstrijden al 29 doelpunten.


De defensie van Elsweide staat onder druk. CHRC won met 7-0. (Foto: Johan van Ree)