Herstel AAC 1899 in bekerduel met Kwiek

9 november 2010 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben zich in het bekerduel met Kwiek 2 gerevancheerd voor de nederlaag van zaterdag tegen Vios. De Arnhemse ploeg van trainer Niels Bouwman won met 32-28.

AAC 1899 begon de wedstrijd in sporthal Rijkerswoerd uitstekend en nam al snel een 7-2 voorsprong. De reserves van Kwiek, uitkomend in de hoofdklasse, kwamen daarna beter in het spel en namen zelfs een 14-17 voorsprong. Na een 15-17 ruststand liepen de gasten nog uit naar 16-19. Pas in de slotfase boog AAC 1899 de achterstand om in een voorsprong en won uiteindelijk met 32-28.
“We hebben er hard voor geknokt”, zei Eva de Munnik, handbalster van AAC 1899. “De neuzen staan ook weer dezelfde kant op. We zijn blij met een plek in de volgende ronde.”
Na het verlies van zaterdag tegen Vios klonk er kritiek vanuit de spelersgroep op het wisselbeleid van trainer Niels Bouwman. De coach zelf vond dat de speelsters ook vooral naar zichzelf moesten kijken. “Ik mis de zelfreflectie bij de speelsters”, zo zei Bouwman zaterdag. Tegelijkertijd gaf hij aan veel vertrouwen in zijn groep te hebben. “Want het gaat zeker goedkomen.”
Tegen Kwiek 2 kwamen die woorden dus al uit. Ook na de achterstand bleef AAC knokken en opereerde als een collectief. A-junior Daphne Verkroost beleefde een mooie avond. Zij scoorde, net als ploeggenoot Kirsten Rolfes 6 keer.

Doelpunten AAC 1899: Kirsten Rolfes 6, Daphne Verkroost 6, Dieuwertje Gerritsen 5, Marlies Bouwman 4, Roan Rolfes 3,  Jessica Pel 3, Eva de Munnik 2, Leonieke Heskes 2, Carly David 1.