Herpakt AVW ’66 zich bij Duno?

27 september 2014 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de vierde speelronde op het programma. In 1D is Duno – AVW ’66 zaterdag een blikvanger met de nieuwe AVW-trainer Amir Hashemi voor het eerst op de bank. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Eerste klasse D
Duno D – AVVW ’66 (14.30 uur)

Amer Hashemi, opvolger van de opgestapte trainer Willie Willems, neemt zaterdag voor het eerst de coaching van de Westervoortse ploeg voor zijn rekening. De punten zijn hard nodig, want de 4-2 zege in het openingsduel op ESA, leed AVW ’66 twee nederlagen. Terschuursche Boys (0-3) en Lelystad ’67 (0-4) waren te sterk.
Voor het gepromoveerde Duno geldt hetzelfde. De ploeg van trainer Gert-Jan Barten verzamelde ook pas 3 punten. Met dat verschil dat Duno al een bezoek bracht aan het sterke De Merino ’s, dat als enige ploeg in 1D nog geen verliespunten heeft.
Prognose: 3-1.

Derde klasse A
Lunteren – DVOV (15.00 uur)

Lunteren is in 3A nog puntloos, maar de Veluwse ploeg heeft het restant van het bij 0-0 gestaakte duel bij SKV nog te goed. DVOV pakte pas 1 punt en dus staat er nu al veel spanning op deze wedstrijd.
Na het gelijke spel in de eerste wedstrijd tegen Redichem (2-2) volgde voor DVOV een kansloze missie bij Keizerstad (5-0). Afgelopen zaterdag herpakte de ploeg van trainer Jacco Beerthuizen zich enigszins, maar het thuisduel met Otterlo leverde toch geen punten op (0-1).
Prognose: 1-1.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
RKHVV – Rohda R (14.00 uur)

RKHVV had zich de start van de competitie anders voorgesteld. Met 3 punten uit 3 duels staat de Huissense ploeg in de onderste regioenen op gelijke hoogte met De Bataven, Be Quick 1887 en Germania. Alleen het nog puntloze FVC doet het slechter.
Vooral de tik die AFC Arnhem afgelopen zondag aan RKHVV uitdeelde (4-0) kwam hard aan bij de ploeg van trainer Frans Koenen. RKHVV krijgt de kans zich zondag op het eigen sportpark De Blauwenburcht te revancheren voor dat smadelijke verlies.
Rohda uit Raalte is echter een tegenstander van formaat. De bezoekers zijn als enige ploeg in de hoofdklasse C nog zonder verliespunten en beschikken bovendien over een schotvaardige aanval. Daar kunnen NEC (4-1), MSC (5-2) en Achilles 1894 (4-1) over meepraten.
Prognose: 2-2.

Derde klasse D
Eldenia – BVC ’12 (14.00 uur)

Eldenia kan zondag tegen koploper en titelkandidaat BVC ’12 ( 7 punten uit 3 duels) de borst natmaken. De ploeg van trainer Erwin Koen had geen al te beste start van het seizoen. Met 3 punten uit 3 duels staat Eldenia op een tiende plaats. Vooral het grote aantal tegentreffers zal de Eldense formatie zorgen baren. Verliespartijen bij Spero (4-1) en Hatert (6-1) gaven de zwakte van de defensie aan en ook in het gewonnen duel met Millingen kon de tegenstander nog tweemaal scoren (4-2).
Tegen het sterke BVC ’12 is Eldenia de underdog. Alleen als trainer Erwin Koen zijn defensie op orde krijgt, zou er voor Eldenia een gelijkspel in kunnen zitten.
Prognose: 1-3.

Vierde klasse F
Veluwezoom – Arnhemse Boys (14.00 uur)

Sportclub Veluwezoom pakte afgelopen zondag bij SML het eerste, zwaarbevochten punt. Een opsteker na een thuisnederlaag tegen GVA (0-2) en verlies bij De Paasberg (2-1).
Tegen Arnhemse Boys lijkt Veluwezoom niet kansloos. De bezoekers staan met 6 punten uit 3 wedstrijden weliswaar op een gedeelde vierde plaats, maar het spel van de ploeg van trainer Patrick Baltus is nog niet overtuigend. Na het thuisverlies tegen De Paasberg (0-3) en een 3-2 zege bij Angeren volgde afgelopen zondag een moeizame 3-1 zege op GVA.
Om in het spoor van koploper ONA ’53 te blijven moet Arnhemse Boys winnen. Voor Veluwezoom betekent verlies al vroeg in het seizoen degradatiezorgen. Dat zal de ploeg van trainer Giovanni Zweers hoe dan ook willen voorkomen.
Prognose: 2-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma