Henk Groener nog 3 jaar bondscoach

27 september 2013 | Van onze AS-redactie

Bondscoach Henk Groener heeft zijn contract met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) met drie jaar verlengd. De Arnhemmer heeft tot eind 2016 de Nederlandse vrouwenploeg onder zijn hoede. Hij is sinds 1 januari 2009 bondscoach en onder zijn leiding maakte Oranje grote stappen voorwaarts.

Groener plaatste zich met zijn ploeg in juni van dit jaar voor het WK in Servië, dat van 6 tot en met 22 december 2013 wordt gehouden. Oranje was toen over twee duels te sterk voor handbalgrootmacht Rusland. De Arnhemse Estavana Polman, spelend voor Team Esbjerg in Denemarken, maakt deel uit van de selectie van Oranje.
Op het WK in Servië is de Nederlandse ploeg ingedeeld bij Montenegro, Frankrijk, Korea, Congo en Dominicaanse Republiek. De eerste vier landen uit de poule gaan door naar de hoofdfase.
In de aanloop naar dat WK speelt de ploeg van Henk Groener ook nog twee kwalificatiewedstrijden voor het EK 2014, dat plaatsvindt in Hongarije en Kroatië, van 7 tot en met 21 december 2014. Volgende maand, op woensdag 23 oktober, staat in Rotterdam de thuiswedstrijd tegen Italië op het programma. Op zondag 27 oktober speelt Oranje in Ankara tegen Turkije.