HCM haalt ongenadig uit in derby

19 september 2010 | Van onze AS-redactie

De hockeyers van Malburgen hebben zondag  in de derby tegen Upward ongenadig uitgehaald. HCM won met liefst 5-2, een uitslag waar weinigen rekening mee hadden gehouden. Noord kreeg een lesje van Zuid.

Zelfs uit het Upward-kamp waren er complimenten voor de HCM-prestatie. ,,Op de uitslag is niks aan te merken”, zei Upward-trainer Michel Schoenmaker. ,,Ik durf te stellen dat Upward meer kwaliteit heeft, maar tegen de  wilskracht en de discipline van HCM waren we niet opgewassen.”

De hockeyers uit Zuid lieten er achter de dijk geen gras over groeien. In no-time was het 2-0 en had HCM zijn tegenstander in een stevige omklemming. Pas bij 4-0 kon Upward iets terugdoen, maar toen was de strijd al lang gestreden. Een opgetogen HCM-trainer Marcel Willemsen oordeelde: “Zo zie je maar dat met veel energie en inzet ver kunt komen. Ik schaar Upward bij de favorieten in de eerste klasse, het is een ploeg die al jaren op dit niveau speelt.. Als je dan als promovendus zo wint, geeft dat veel voldoening. We hebben het duel helemaal bepaald en Upward afgetroefd.”

Thijs Bottemanne (2) en Ramon Kemperman zorgden voor een 3-0 ruststand. Na de 4-0 van opnieuw Bottemanne kon Upward iets terug doen door Maarten Broeze en Yorrick Schiebergen (4-2). Het laatste woord was weer voor HCM via Marnix Griffioen: 5-2.
Willemsen: ,,Dit geeft natuurlijk moed voor de toekomst. We hebben niet de beste hockeyers van de eerste klasse, maar als elftal  kunnen we vanaf nu alleen maar groeien.”