Havenaar en Yasuda in selectie Japan

14 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Mike Havenaar en Michihiro Yasuda (foto) van Vitesse zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Japan. Op woensdag 29 februari speelt Japan een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oezbekistan. Het WK 2014 wordt gehouden in Brazilië.

De bondscoach van Japan maakt vóór 22 februari zijn definitieve selectie bekend. Het duel Japan – Oezbekistan is de laatste wedstrijd in groep C. Oezbekistan gaat met 13 punten uit 5 duels aan kop, Japan volgt met 10 uit 5. Bij winst is Japan op basis van een beter doelsaldo groepswinnaar.
Beide landen zijn overigens al geplaatst voor de volgende ronde. De 2 andere landen in poule C, Noord-Korea en Tajikistan, kunnen Japan en Oezbekistan niet meer achterhalen.
Na deze ronde worden de nummers 1 en 2 van de groepen A tot en met E verdeeld over 2 poules van 5. De bovenste 2 van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2014 in Brazilië.

Verdediger Tomas Kalas van Vitesse is opgenomen in de definitieve selectie van Tsjechië onder 21 jaar. De huurling van Chelsea speelt met zijn land op woensdag 29 februari in Boekarest een oefenwedstrijd tegen Jong Roemenië.

Bron: Vitesse.nl