Hattrick Aziz Yiaar voor AZ 2000

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De stadsderby in de vierde klasse A (zaterdag) tussen AZ 2000 en FC Presikhaaf is een prooi geworden voor de thuisclub. In een doelpuntrijk duel was AZ 2000 op het sportpark aan de Drielsedijk met 6-3 te sterk voor de gasten.

Precies 23 seconden waren er gespeeld toen de bal al voor de eerste keer in het doel van Presikhaaf lag. Achmed Yiaar bereikte zijn broer Aziz met een steekbal en dat betekende 1-0. “Ik had de jongens verteld dat ze er vanaf de eerste minuut op moesten knallen. Dat zat met die snelle 1-0 dus goed, maar daarna werden we slordig”, vertelde trainer Bob van Londen van AZ 2000 na afloop.
Dat resulteerde in de gelijkmaker. Gelegenheidslibero Liridon Berdinay had al een keer een voorzet gegeven aan Presikaaf en deed het daarna nog eens. In het laatste geval profiteerden de gasten wel: 1-1.
Het spel van AZ2000 hield niet over, maar net voor rust scoorde Aziz Yiaar zijn tweede treffer: 2-1. Na de rust pauze kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Binnen 5 minuten werd het via Raymile Grot en Achmed Yiaar 4-1. Na de 4-2 van Presikhaaf was het opnieuw Aziz Yiaar de die marge op drie treffers: 5-2.
Presikhaaf deed in de slotfase nog eenmaal wat terug, maar in de laatste minuut bepaalde Dylan van Mierle met een fraai genomen vrije trap de eindstand op 6-3. “het was van onze kant geen al te beste wedstrijd, maar de drie punten zijn binnen.”

Vierde klasse A
Dodewaard – Ede Victoria        7-1
DUNO D – SC Oranje                3-1
Alverna – EMM                         4-0
AZ 2000 – Presikhaaf               6-3
Oranje Blauw – VCA                 3-2
Germania – ESCA                     0-7
Achilles ’29 – Wodanseck         3-1