Harrak Gharafi plaaggeest Ostrabeke

8 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ostrabeke leek in 3A in de derby tegen Elsweide de winst niet meer te kunnen ontgaan. Tien minuten voor tijd had Karel Krechting de bal van 30 meter in de kruising gejaagd (2-1), maar in de slotseconde maakte Rachid Harrak Gharafi  nog gelijk: 2-2.

Dat juist Harrak Gharafi voor de gelijkmaker zorgde, was een saillant detail. De aanvaller speelde eerder voor Ostrabeke, maar vertrok in oktober 2010 bij de Oosterbeekse club nadat hij zich had misdragen en daarmee was hij de technische leiding van de club voor. Vorig seizoen kwam Harrak Gharafi uit voor MASV, waar hij menig belangrijke treffer scoorde.
Dat deed hij nu dus weer en de 2-2 werd door Elsweide uitbundig gevierd. Het gelijkspel was verdiend voor de Arnhemse ploeg. In de eerste helft nam Ostrabeke door Ralf de Haan de leiding: 1-0. De assist was van henco van Rossum. Kort daarvoor had de thusiploeg al een dot van een kans laten liggen.
Nog voor rust kwam Elsweide op gelijke hoogte door Joeward Hoogenbergen, die op aangeven van Rachid Harrak Gharafi doel trof. De 2-1 van Karel Krechting was van ongekende schoonheid. Helaas voor Krechting gooide Rachid Harrak Gharafi in de laatste seconde nog roet in het eten.

Uitslagen Derde klasse A
DVE-Trajanus – Lienden     1-2
Wageningen – Kesteren      2-1
Ostrabeke – Elsweide          2-2
UNI VV – Redichem             1-3
De Treffers – SKV               2-2
Lunteren – DVOV               5-0