Hard werkend ESA te sterk voor ESC

10 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse G de punten tegen ESC in eigen huis gehouden. Op sportcomplex Rijkerswoerd won de Arhemse ploeg met 4-2 van ESC. Bij rust was de stand nog gelijk: 1-1. Jop Seinen (foto) scoorde tweemaal voor de thuisclub.

“Ons voetbal was niet goed, maar het was voldoende om ESC stuk te spelen”, vertelde ESA-trainer Marcel Omvlee na afloop. “We hebben heel hard gewerkt en daroom in ESC niet in de wedstrijd gekomen. Dat is ook een compliment waard voor onze ploeg.”
Al in de eerste minuut kwam de thuisclub op achterstand. “Uit een standaardsituatie”, zei Omvlee, die daarover niet erg te spreken was. De 0-1 achterstand maakte ESA al na een kwartier goed. Jop Seinen was de maker van de Arnhemse treffer.
na de hervatting besliste ESA de wedstrijd binnen acht minuten. Nabil Nasri (kopbal), Davy Hendriks (vrije trap) en opnieuw Jop Seinen zorgden voor de doelpunten.
“Aan de laatste treffer ging nog wel buitenspel vooraf”, bekende Omvlee, die de tegenstander uit Elburg sterker vond dan verwacht. “Ik had ze vorige week gezien en dacht toen: ‘Dat wordt een makkie’. Maar daarvan was geen sprake.”
Een kwartier na rust scoorde de Elburgse ploeg 4-2, maar die voorsprong kon het hard werkende ESA vasthouden.
ESA staat na de zege op een zesde plaats met 14 punten uit 8 duels. DFS is koploper met 25 uit 10. ESA moet nog inhalen tegen Owios, de nummer twee, en tegen nummer laatst ‘Harde.

Tweede klasse G
Veensche Boys – ’t Harde     0-1
FC Horst – ASV Dronten       3-0
Vios V – Lelystad ’67            2-0
Excelsior Z – DFS                 1-4
Owios – Zwart Wit ’63          3-0
Unicum – VSCO ’61             0-1
ESA – ESC                            4-2