Hans Zwartkruis trainer vrouwen VDZ

20 januari 2016 | Van onze AS-redactie

Hans Zwartkruis (51, foto) wordt met ingang van volgend seizoen trainer van het eerste vrouwenteam van VDZ, dat uitkomt in de eerste klasse D. De Arnhemmmer wordt de opvolger van René Petersen, die nu bezig is aan zijn derde seizoen bij de Arnhemse club. Petersen gaf in november van vorig jaar aan na drie seizoenen een stapje terug te willen doen.

Zwartkruis is een nieuw gezicht in het vrouwenvoetbal, maar had bij VDZ drie jaar het A1-juniorenteam onder zijn hoede en is nu voor het tweedeseizoen technisch jeugdcoördinator bij de Arnhemse club. “Met Hans krijgen we opnieuw iemand aan het roer uit eigen VDZ-gelederen en dat is om meerdere redenen een pluspunt”, aldus technisch coördinator Ad Heijnen. “Maar ook belangrijk: ik ken Hans als een gedreven voetbaldier die in staat is spelers individueel op een hoger plan te brengen en om het team een tactisch plan te laten uitvoeren.”

Met Hans Zwartkruis beoogt VDZ de huidige ambities in het meisjes- en vrouwenvoetbal te continueren. Doelstelling is dat het eerste vrouwenteam een stabiele eersteklasser is, met op termijn promotie naar de hoofdklasse. “En het liefst doen we dat zoveel mogelijk met eigen jeugd”, zegt Zwartkruis. “Ik heb erg veel zin in de klus. Het eerste vrouwenteam is een voetballende ploeg met veel potentie en jeugdig talent. En de brede meisjes- en vrouwenafdeling biedt veel perspectief.
Bij VDZ voetballen meer dan 200 meisjes en vrouwen en dat aantal groeit gestaag. VDZ en Hans Zwartkruis gaan een contract aan voor de duur van een seizoen met de intentie om dit bij wederzijdse tevredenheid te verlengen. Zwartkruis, geboren en getogen Arnhemmer, voetbalde behalve bij VDZ ook bij Sempre Avanti. Bij ESA was hij trainer van de A1-junioren.