Hans Vonk leidt in RETO-competitie

28 april 2011 | Van onze AS-redactie

Hans Vonk heeft de leiding behouden in de dinsdagavondcompetitie van wielervereniging RETO. De Arnhemse wielrenner behaalde in de vierde race op sportcentrum Papendal 3 punten met zijn achtste plaats, genoeg voor het leiderschap.

De A-categorie (Eliterenners, beloften, A-amateurs) is toch al een Arnhemse aangelegenheid. Tweede en derde staan resp. Arjan van Wachtendonk en Joost Legtenberg. Een enorme sprong in het klassement maakte Annemiek van Vleuten. De Wageningse renster won de koers van afgelopen dinsdag en staat nu vierde. Arnhemmer Nick van den Heuvel werd vierde en staat twaalfde in het klassement. Zijn stadgenoot Frank Molenaar is dertiende. Luuc Bugter (Elden) is de nummer 17 op de ranglijst.
In de B-categorie (B-amateurs, veteranen) legde Maurice  Zwarter uit Arnhem beslag op de tweede plaats. Hij is derde in het klassement, achter de Edenaren Remko Bertelink en Arjan Seuninga.
In de C-categorie voor junioren en nieuwelingen is Eldenaar Jasper Bugter de onbetwiste leider. Hij reed dinsdag niet mee, maar hij  won de eerste drie koersen en heeft genoeg punten voor plaats nummer één. Thomas Weber uit Tiel won dinsdag en is nummer twee in het klassement.