Hans Liethof: ‘We zijn afgetroefd’

5 juni 2011 | Van onze AS-redactie

De ontgoocheling was groot bij VVO. Het verlies (2-1) tegen VDZ, in de finale van de nacompetitie, kwam aan als een mokerslag. Geëmotioneerd lagen de Velpse spelers na afloop languit op het veld.

Trainer Hans Liethof van VVO zocht na afloop niet naar excuses. “Als de nederlaag zwaar onterecht was geweest, zou ik er helemaal doodziek van zijn geweest. Maar dat was niet het geval. De eerste helft was duidelijk voor VDZ.”
Liethof noemde het kenmerkend dat zijn spelers de persoonlijke duels te gemakkelijk verloren. “En dan wordt het heel moeilijk. We kwamen nog wel op 1-0, maar in feite zijn we voor rust op alle facetten afgetroefd.”
VVO had pech dat spits Tim Jansen in de warming up definitief afhaakte. “Ik kreeg vanochtend een telefoontje van Tim dat hij doodziek was. Tim wilde nog wel komen, maar vlak voor de wedstrijd bleek toch dat hij niet kon starten. Vervelend, want hij is als aanspeelpunt toch een belangrijke schakel. De andere spelers laten het niet merken, maar als je je spits moet missen, tikt dat toch aan. VDZ miste ook zijn spits, Martijn van Gessel, maar dat was al langer bekend. Dan ben je daar toch op ingesteld.”
VVO kon ook al geen beroep doen op de vakantie vierende Paul de Ronde. Liethof: “Dat zijn dan toch factoren, die beslissend kunnen zijn. Maar het meest teleurgesteld ben ik in het feit dat onze bepalende spelers het wat hebben laten afweten. Dat gebeurt natuurlijk niet expres en het kan ook met spanning te maken hebben. Maar als het even niet loopt, zouden jongens die nu naar een hoger niveau gaan op moeten staan en de anderen de weg moeten wijzen”, doelde Liethof op Rudy Aziz (naar Presikhaaf) en Ted Bronkhorst (naar Jonge Kracht). “Rudy is dit seizoen van grote waarde geweest en ook Ted vind ik een goede voetballer, maar hij bracht tegen VDZ niet wat hij normaal laat zien.”
VVO en Liethof staan na een lang seizoen dus met lege handen. Een afknapper, want na de eerste seizoenhelft ging de Velpse ploeg nog ongeslagen aan kop. Kort na de winterstop verloor VVO 4 keer op rij. Het was in de periode dat ook Liethof volop ter discussie stond. “Intern en extern heeft iedereen daar dan een mening over. Dat heeft dan zeker invloed op een groep die niet meer weet waar ze aan toe is.”
Liethof vertrekt nu bij VVO zonder hoofdprijs. “Het is niet anders”, aldus de Velpenaar.

Ramon van Steenbergen (geel-zwart tenue, half zichtbaar) scoort uiterst fraai de 1-0 voor VVO. (Foto Nico Kooij)

 

——————————————————————

(Advertentie)

VVO zoekt verzorger

VVO zoekt voor het seizoen 2011/2012 een:
SPORTMASSEUR / VERZORGER, voor de selecties van het 1e en 2e elftal.

VVO is een gezellige en groeiende voetbalvereniging waarvan het 1e elftal in de 4e klasse speelt. De club heeft 6 seniorenelftallen en verscheidene jeugdelftallen die op een hoog niveau spelen.

Als (hoofd)verzorger van VVO heb je je eigen verzorgingsruimte voor het behandelen van de spelers. Op de trainingsavonden (dinsdag en donderdag) word je als verzorger geacht aanwezig te zijn, evenals bij de wedstrijden van het 1e (voornamelijk op zondag). Spelers van andere elftallen dan 1 en 2 hebben de mogelijkheid een afspraak met je te maken voor blessurebehandelingen.

 Wij zoeken een gemotiveerde en gediplomeerde sportmasseur die zelfstandig kan functioneren. De vergoeding is nader overeen te komen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nico Budel (06 4670 5900, n.budel@bume.nl) of Roland van Dijk (06 53771770, info@gigantischwonen.nl).