Handbalsters ESCA stunten bij koploper

6 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA hebben voor een enorme stunt gezorgd. In de tweede klasse B won de Arnhemse ploeg zaterdag met 15-16 bij Groesbeeks Glorie. Het was in dit seizoen de eerste nederlaag van de titelfavoriet.

Aanvoerdster Laura Engels van ESCA had voorafgaand aan de wedstrijd al aangekondigd, dat haar ploeg wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen. Voor de goedgevulde tribunes in Groesbeek speelde ESCA een uitstekende wedstrijd. De Arnhemse ploeg stond bijna voortdurend op een voorsprong en bij rust tekende zich de verrassing al af: 9-10.
Vooral de dekking stond als een huis met een uitblinkende keepster Laura de Wit, die na anderhalve maand weer haar opwachting bij ESCA maakte. Zij verrichtte uitstekende reddingen op belangrijke momenten.
“We zijn in het begin nog wel zoekende geweest, maar toen we eenmaal de zwakke plekken bij Groesbeeks Glorie hadden ontdekt, hebben we daar goed gebruikt van gemaakt”, zei Engels. “In de slotfase kwamen ze nog gelijk, maar toen we de schrik te boven waren, scoorden wij 15-16 en hielden de verdediging daarna gesloten.”
Groesbeeks Glorie was met 14 zeges en een gelijkspel tot zaterdag nog ongeslagen. Daar bracht ESCA, dat met 19 punten uit 15 duels op een vierde plaats staat, verandering in.

Uitslagen Tweede klasse B
Groesbeeks Glorie – ESCA     15-16
Apollo’70 – UDI 1896            13-6
Erix – AAC 1899 3                 13-23
Kwiek 3 – FBC                        19-27
Duiven – OBW 2                     19-14
UGHV – Loo                           25-14