Handbalsters ESCA kunnen maand oktober bij zege op Pacelli als koploper afsluiten

27 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

Drie wedstrijden, drie overwinningen en medekoploper in de hoofdklasse B. De handbalsters van ESCA voldoen qua resultaten aan de verwachtingen. Bestempeld als titelkandidaat is coach Daan Soumokil nog niet overtuigd van de favorietenrol voor zijn ploeg. “We hebben potentie, maar hebben het nog niet laten zien. Zo spelend als in de eerste drie wedstrijden, behoren we niet tot de favorieten voor het kampioenschap.”

Havas, Lettele en ESCA hebben zich na drie duels al afgescheiden van de rest van de ploegen in de hoofdklasse B. Het drietal clubs heeft nog een maximale score van 6 punten uit 3 wedstrijden. Na de wedstrijden van zaterdag 28 oktober zal minimaal één ploeg punt(en)verlies hebben. op het programma staat de topper Havas – Lettele en ESCA gaat in Zieuwent op bezoek bij Pacelli, de nummer vier op de ranglijst met 4 uit 3.

ESCA behaalde overwinningen in de thuisduels met OBW (19-14) en Wesepe (35-18) en liet ook afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Houten geen steek vallen. De Arnhemse ploeg won in en tegen Houten met 22-17. Die zege kwam allerminst gemakkelijk tot stand. Soumokil: “We speelden een hele slechte eerste helft. We maakten technische fouten en kwamen de afspraken niet na. Het ontbrak ook aan werklust. Houten toonde veel meer beleving.”

Na een 11-8 achterstand moest ESCA na de hervatting wel gas geven. De gasten slopen steeds dichterbij en kwamen elf minuten voor tijd op gelijke hoogte (16-16). Daarna was het gebeurd met de thuisploeg. “De koppies gingen bij Houten hangen, maar er werden nog wel een paar schandalige overtredingen gemaakt”, vertelde Soumokil. Frenky Budding was één van de slachtoffers. Zij werd bij een schotpoging aan haar arm getrokken en viel geblesseerd uit. Soumokil: “Dat zag er niet goed uit, maar het gaat al weer wat beter en ze traint ook weer mee.”

In Zieuwent hoopt ESCA zaterdag de maand oktober af te sluiten met een vierde overwinning. Pacelli is echter een geduchte tegenstander met veel aanvallende kwaliteiten. Na Havas (90) en Lettele (88) scoorde Pacelli in drie wedstrijden de meeste treffers (79). ESCA kwam tot 76 doelpunten. Defensief lijkt de ploeg uit Zieuwent met 69 tegengoals kwetsbaar. ESCA incasseerde pas 49 doelpunten.

Zaalhandbal
     
Hoofdklasse B (vr)      
Zaterdag 14 oktober 
     
ESCA  Wesepe           35 – 18
Overwetering   Nieuw Heeten       21 – 22
Lettele   LHC        36 – 20
HVBS  Havas 14 – 30
Zondag 15 oktober      
OBW  Pacelli 22 – 24
Houten  WHC 19 – 21
Zaterdag 21 oktober      
Houten  ESCA 17 – 22
Havas  LHC 35 – 14
HVBS  Nieuw Heeten 15 – 13
   
Stand  
Havas 3 – 6
Lettele 3 – 6
ESCA 3 – 6
Pacelli 3 – 4
WHC 3 – 4
HVBS 3 – 4
Overwetering 3 – 2
Nieuw Heeten 3 – 2
Wesepe 3 – 2
OBW 3 – 0
Houten 3 – 0
LHC 3 – 0

     
Programma      
Zaterdag 28 oktober      
Pacelli  ESCA (19.30 uur, Sourcy Center, Zieuwent)  
Havas  Lettele  
Nieuw Heeten  Houten  
WHC  OBW  
Wesepe  HVBS  
Zondag 29 oktober      
LHC  Overwetering