Handbalsters ESCA in productieve bui

25 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Voor de handbalsters van ESCA staat er in de eerste klasse A niets meer op het spel. Toch trakteerde de Arnhemse ploeg zijn fans op een leuke wedstrijd tegen Dalfsen 3: 33-22 winst.

ESCA pakte de zaken vanaf het begin energiek aan. Mede dankzij vier treffers van Hayke van Valburg (foto) leidde de thuisploeg na tien minuten al met 8-4.
“Hayke speelde weer een goede partij”, vertelde aanvoerster Laura Engels van ESCA na afloop. “Ze maakte niet alleen 12 doelpunten in deze wedstrijd, maar ook in de verdediging is ze voor ons een sterke kracht. Ze is gewoon een belangrijke speelster.”
Na de goede opening kwam ESCA, door de afwezigheid van Henriëtte ten Velde gecoacht door Michael de Blok, niet meer in problemen. Dalfsen 3 was niet opgewassen tegen het snelle aanvalsspel van de thuisploeg. Bij rust leidde ESCA met 15-8.
Na de hervatting bleef ESCA gemakkelijk scoren en ook Dalfsen 3 vond in het aantrekkelijke duel vaker het net dan in de eerste helft. Aan het einde stond er een 33-22 eindstand op het bord.
Bij ESCA maakte Anneke van Oel na een breuk in haar middenhandsbeentje weer voor het eerst haar opwachting. Zij vierde haar rentree met twee treffers.
ESCA staat door de zege op een gedeelde vijfde plaats met 20 punten uit 19 duels. Op zaterdag 7 april speelt ESCA in sporthal Valkenhuizen de laatste wedstrijd tegen HHZD, de nummer drie op de ranglijst met 23 punten. De uitwedstrijd ging voor ESCA met 22-14 verloren.
De nummers negen, tien en elf degraderen uit de eerste klasse. Afhankelijk van de resultaten van promotie- en degradatiewedstrijden kan er echter een versterkte degradatie uit de eerste klasse plaatsvinden.
ESCA eindigt in ieder geval als zesde in de eindrangschikking en lijkt dus zo goed als zeker van nog een seizoen in de eerste klasse. “In deze klasse blijven is voor ons heel belangrijk”, legt Engels uit. “Laten we dus nog maar een keer knallen tegen HHZD. Als we vijfde worden zijn we hoe dan ook veilig.”

Doelpunten ESCA: Hayke van Valburg 12, Sabine Smit 6, Kim de Blok 4, Desiree Lucassen 4, Anneke van Oel 2, Laura Engels 2, Marieke van Oel 2, Vanessa Janssens 1.